Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

13 χρήσεις για ένα μπουκάλι Βότκα!









Βότκα σημαίνει νεράκι...

(από το voda = νερό). Αυτή είναι η ακριβής μετάφραση από τα Pωσικά της βότκας, της οποίας την πατρότητα διεκδικούν οι Ρώσοι...
Xρησιμοποιώντας αναφορές ακόμη και στον Ιβάν τον Τρομερό αλλά και οι Πολωνοί.
 
Ρώσοι ή Πολωνοί οι εμπνευστές της Βότκας μέχρι σήμερα δεν είναι ξεκαθαρισμένο, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λαός που ξεκίνησε την παραγωγή της, αντιμετώπιζε έντονο πρόβλημα με το κρύο και χρειάζονταν ένα αλκοολούχο ποτό για τους ατέλειωτους παγωμένους χειμώνες. Το κρασί και η μπίρα δεν άντεχαν, πάγωναν. Χρειάζονταν κάτι με πραγματικά πολλούς βαθμούς.
Από ότι φαίνεται όμως η Βότκα δεν είναι απλά ένα γευστικό αλκοολούχο ποτό. Δείτε μερικές χρήσεις της βότκας που ίσως δε γνωρίζατε:

1. Βρέχοντας τις γάζες με βότκα μαλακώνουν οι κόλες και μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς να πονέσετε



2. Ψεκάζοντας τις επιφάνειες του νιπτήρα και του νεροχύτη με βότκα και αφήνοντας την να δράσει για 5 λεπτά απομακρύνετε την μούχλα



3. Με τη βότκα μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά τους φακούς των γυαλιών σας.



4. Παρατείνετε τη διάρκεια της λεπίδας στο ξυραφάκι σας γεμίζοντας ένα ποτήρι με βότκα στο οποίο το τοποθετείτε μετά από κάθε ξύρισμα. Η βότκα όχι μόνο το αποστειρώνει αλλά αποτρέπει και την σκουριά.







5. Βάλτε ένα σφηνάκι βότκα στο σαμπουάν σας. Θα καθαρίσει καλύτερα το κεφάλι σας και θα αφαιρέσει παράλληλα τοξίνες τονώνοντας την υγεία των μαλλιών σας.




6. Αντιμετωπίσετε τον ερεθισμό από δηλητηριώδη κισσό ρίχνοντας βότκα στην πληγείσα περιοχή και το αλκοόλ θα «διώξει» την ενοχλητική φαγούρα.



7. Ψεκάστε τα ρούχα σας με λίγη βότκα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Η βότκα εξουδετερώνει τις οσμές που προκαλούνται από τα βακτήρια, την δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου, ενώ δε χρειάζεται να ανησυχείτε αν τα ρούχα σας μετά θα μυρίζουν αλκοόλ καθώς η βότκα αφού στεγνώσει δεν «αφήνει μυρωδιά».



8. Βρέξτε ένα καθαρό, μαλακό πανί με βότκα και λίγη λιπαρή ουσία και τρίψτε τα πόμολα. Θα φαίνονται σαν καινούργια.



9. Βάλτε λίγες σταγόνες βότκα και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο βάζο με τα λουλούδια. Θα δείτε ότι θα διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό. Αλλάζετε το νερό καθημερινά.



10. Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα πάνω στο δέρμα σας για να διώξετε τα ενοχλητικά έντομα, δοκιμάστε να ψεκάσετε με λίγη βότκα πάνω στα έντομα ή στο δέρμα σας και θα δείτε ότι δεν θα σας ξαναπλησιάσουν.



11. Η βότκα μπορεί να απολυμάνει και να ανακουφίσει από το τσίμπημα τσούχτρας.




12. Γεμίστε ένα καθαρό βάζο με άνθη από φρέσκια λεβάντα και γεμίστε το με βότκα. Σφραγίστε το βάζο και βάλτε το στον ήλιο για τρεις μέρες. Στη συνέχεια σουρώστε το μείγμα. Έτσι θα αποκτήσετε ένα σπιτικό βάμμα, με το οποίο μπορείτε να τρίβετε τις περιοχές στο σώμα σας όπου νιώθετε πόνο.




13. Αν δεν μπορείτε να επισκεφτείτε άμεσα οδοντίατρο και ο πόνος δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε, ξεχάστε το ούζο και πιάστε την βότκα. Κάντε γαργάρες με ένα σφηνάκι βότκα. Βοηθά στην απολύμανση της περιοχής και ανακουφίζει από τον πόνο στα ούλα.