Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Πώς θα ψηφίσουν τα ζώδια...


 

Κριός: Θα μπει στο παραβάν με τσαμπουκά και αποφασισμένος, θα έχει προσταυρώσει το ψηφοδέλτιο από το σπίτι του, θα έχει φτύσει αυτά των αντιπάλων του, θα υπερσαλιώσει τον φάκελο και θα τον ρίξει χτυπώντας τη σχισμή της κάλπης. Το ψηφοδέλτιό του θα βγει άκυρο γιατί σε αυτές τις εκλογές δεν σταυρώνουμε.

Ταύρος : Θα τα βάλει κάτω και θα σκεφτεί σοβαρά τη ψήφο... του. Θα σκεφτεί τι θέλει, τι δεν θέλει, το μέλλον της χώρας αλλά και το ατομικό του συμφέρον και θα προσπαθήσει να τα συνδυάσει. Και την Κυριακή θα μπει στο παραβάν και θα τραβήξει κλήρο.

Δίδυμος: Θα ξεκινήσει καμπάνια στο ίντερνετ και σουαρέ στο σπίτι για την προώθηση του κόμματος που θέλει. Θα γράψει αναλύσεις, θα κάνει τουρ σε χωριά και πόλεις, θα επιχειρηματολογήσει με πάθος. Και την Κυριακή θα ξυπνήσει μεσημέρι, θα πάει για ούζα με τους φίλους του και κάποια στιγμή γύρω στις 10 το βράδυ θα πει, ρε τι ώρα κλείνουν οι κάλπες;

Καρκίνος: Θα ξυπνήσει το πρωί και θα βάλει να παίζει δυνατά το «τα χρόνια και τα λόγια τα χαμένα» και θα βουρκώνει. Θα φιλήσει τη φωτογραφία του παππού του αποχαιρετώντας έτσι τη μεταπολίτευση. Θα ρίξει ψήφο συνείδησης της ιστορίας του τόπου και μετά θα νιώθει απίστευτες τύψεις για την επιλογή του.

Λέων: Αν δεν κατεβαίνει ο ίδιος στις εκλογές, δεν θα υπάρχει κανένας άξιος να τον κυβερνήσει κι έτσι θα απέχει.

Παρθένος: Θα συγκρίνει όλες τις προτάσεις κομμάτων διαβάζοντας τα site τους αλλά και σχετική βιβλιογραφία. Θα συνδυάσει απόψεις από το δόγμα του Σοκ και τον Καστοριάδη αλλά και από ιαπωνικά χαϊκού. Θα φτάσει στην ώρα του,αποφασισμένος και ψύχραιμος και θα περιμένει στην ουρά με υπομονή για να μπει στο παραβάν. Και μόλις έρθει η σειρά του θα συνειδητοποιήσει ότι έχει ξεχάσει την ταυτότητά του σπίτι.

Ζυγός: Θα πάει να ψηφίσει έχοντας καταλήξει κάπου αλλά χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρος. Έξω από το εκλογικό τμήμα θα πιάσει κουβέντα με όλους τους αντιπροσώπους και θα ξαναμπερδευτεί. Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες θα το ρίξει τελικά στο κόμμα που είχε τον πιο όμορφο αντιπρόσωπο.

Σκορπιός: Ως μοναδικός γνώστης της παγκόσμιας συνωμοσίας που γίνεται σε βάρος της Ελλάδας θα πάει και θα ρίξει την ψήφο ανατροπής του νέου κατεστημένου που θα έρθει. Φεύγοντας θα τσακωθεί με τον δικαστικό αντιπρόσωπο γιατί θα πιστεύει ότι έχει σκανάρει την ταυτότητά του όσο αυτός ήταν στο παραβάν.

Τοξότης : Θα γεμίσει μια τσάντα με πετσέτα, αντηλιακό, βιβλία, αλλαξιά ρούχα,μουσική και καπέλο. Θα διπλοπαρκάρει έξω από το τμήμα και θα πεταχτεί να ψηφίσει στον δρόμο για την παραλία.

Αιγόκερως: Θα έχει από τον Γενάρη, διαισθανόμενος τις εκλογές, υποβάλει αίτηση αλλαγής τόπου των εκλογικών του δικαιωμάτων. Θα έχει πάρει 10 τηλέφωνα για να επιβεβαιώσει ότι η αλλαγή έχει γίνει αλλά τελικά στις προηγούμενες όταν πήγε δεν τον είχαν γραμμένο στις λίστες. Θα έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει γιατί θα είναι το ίδιο που θα έριχνε στις προηγούμενες εκλογές. Και την Κυριακή θα ξυπνήσει νωρίς και θα φύγει για να πάει στο Λονδίνο να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

Υδροχόος: Θα ρίξει ψήφο αντίδρασης στην αντίδραση για την ανατροπή και αλληλεγγύης στο δικαίωμα του ανθρώπου να μην είναι αλληλέγγυος.

Ιχθύς : Ωχ ρε είχαμε εκλογές χτες;

Μάνος Χατζηδάκις:"Το καταστάλαγμα του βίου μου"


To Αρχείο της ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι που "έφυγε" αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στις 15 Ιουνίου 1994 ανάρτησε στις ιστοσελίδες www.ert.gr & www.ert-archives.gr 

Δείτε ακόμη από pan kakos στο (youtube)ο λόκληρα τα έργα: "Ο Μεγάλος Ερωτικός" ι γειτονιές του φεγγαριού-χωρίον ο πόθος", "reflections"  "Τα παράλογα","Το χαμόγελο της Τζοκόντας",
"Ο οδοιπόρος,Το μεθυσμένο κορίτσι και ο Αλικιβιάδης","Αθανασία",  
"Το νέο κύμα τραγουδά Χατζιδάκι ","Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς"
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ» (1972) ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
Το επεισόδιο αυτό της σειράς «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» παρουσιάζει το μουσικό έργο «Ο ΜεγάλοςΕρωτικός» του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ (1972) ανιχνεύοντας την αφορμή και τις συνθήκες δημιουργίας του μέσα από τις μαρτυρίες του ίδιου του συνθέτη και των ερμηνευτών. Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ μιλάει για την ιδέα που στάθηκε αφορμή για τη σύνθεση του «Μεγάλου Ερωτικού» στη διάρκεια της Δικτατορίας το 1972, για το περιεχόμενό του, καθώς συνίσταται στην ενσωμάτωση ποιημάτων απ’όλη την ιστορία της ερωτικής ποίησης αλλά και για τη συνεργασία του με τη ΦΛΕΡΥ ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ, επίσης ερμηνευτής των τραγουδιών του «Μεγάλου Ερωτικού» και ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΔΟΥΣΑΚΗΣ εκτελεστής μουσικός του έργου, μιλούν για τη μουσική προσωπικότητα του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ και περιγράφουν με ζωντάνια την εμπειρία συνεργασίας τους μαζί του στο συγκεκριμένο έργο, αλλά και την επίδραση που άσκησε στην πορεία τους. Εκτιμούν επίσης, από τη δική του ο καθένας μεριά, την μουσική αξία του «Μεγάλου Ερωτικού» παραθέτοντας τα στοιχεία που τον αναδεικνύουν σε μείζον πνευματικό γεγονός και σταθμό στην πορεία της ελληνικής μουσικής. Τέλος, ανακαλούν στη μνήμη τους στιγμές από τις πρόβες και μεταφέρουν την ατμόσφαιρα και το κλίμα από την ηχογράφηση. Στη διάρκεια της εκπομπής προβάλλονται σπάνια ντοκουμέντα με πλάνα κατά την ώρα της ηχογράφησης του «Μεγάλου Ερωτικού» στα στούντιο παραγωγής της Columbia.