Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Η τέχνη της πόλης

.


                         Έτσι σκύβεις..
Ένας σταθμός όλη σου η ζωή,
μια αίθουσα αναμονής μάλλον πληκτική και αδιάφορη με την αλήθεια,
ξένη με τις ιδέες σου,παράλογη με τον εαυτό σου.
Κι όμως, περιμένεις πετώντας κατάχαμα, το τελευταίο τσιγάρο της αποτυχίας,
ανάβοντας μ΄ενα καινούριο την ελπίδα της αδιάλλακτης επιθυμίας σου,
για τη συνέχεια της προσπάθειας.
Η μοναξιά, γίνεται η φλόγα των στοχασμών σου
κι ύστερα.....βυθίζεις για πάντα το μαχαίρι της υπομονής και συμβιβάζεσαι.
                                                                                       π.κ Σεπτέμβρης'80

                                        Runaway-Ο φυγάς
"Runaway" είναι μια γοητευτική ιστορία που προκύπτει από μια παρεξήγηση μεταξύ κάποιου νέου που ονομάζεται Stanley και  ενός παλιού ψυγείου "Treasured 1950's,  με το όνομα  Chilli
Μετά από  ένα θλιβερό συμβάν ο Chilli  πέφτει σε μια δίνη συναισθηματικής αναταραχής, και τρέχει μακριά λυπημένος. Η συνέχεια στο βίντεο..                                                           Destiny   - πεπρωμένο


Destiny είναι μια ταινία μικρού μήκους φτιαγμένη από τους Manuel Alligné, Sandrine Wurster και Victor Debatisse κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο γαλλικό σχολείο «Ecole Bellecour".  Βασίστηκε πάνω στην ιδέα  της ταινίας “The Groundhog Day”  (Η ημέρα της Μαρμότας) και  τροποιήθηκε στο σενάριο και στο γύρισμα με μια διαφορετική οπτική ματιά.

Τι είναι «η ημέρα της Μαρμότας»

«Κάθε χρόνο από το 1886, ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων πάνω από 40.000, συγκεντρώνεται το πρωί της 2ης ημέρας του Φλεβάρη, στο Punxsutawney της Πενσιλβάνια προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα ζώο που φέρει την ονομασία Μαρμότα, (ένα είδους σκίουρου) να προβλέπει τον καιρό για τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με την παράδοση, αν η μαρμότα δει τη σκιά της, τότε ο χειμώνας θα διαρκέσει για περίπου άλλες έξι εβδομάδες. 
Αν έχει συννεφιά και δεν τη δει, τότε ο ερχομός της άνοιξης θα έρθει γρηγορότερα. Δηλαδή, αν η Mαρμότα βγει από τη φωλιά της και αποτύχει να δει τη σκιά της, εξαιτίας του νεφελώδους καιρού, ο χειμώνας σύντομα θα τερματισθεί. 
Αν η ημέρα είναι ηλιόλουστη και η Mαρμότα δει τη σκιά της και μπει αμέσως στη φωλιά της, ο χειμώνας θα παραταθεί για έξι ακόμα εβδομάδες. Η παράδοση έφτασε στις ΗΠΑ από Γερμανούς μετανάστες τον 18ο αιώνα. 
Πάντως, έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Κλιματικών Δεδομένων των ΗΠΑ έδειξε ότι οι επιτυχημένες προβλέψεις της Mαρμότας δεν ξεπερνούν το 39%.Η Ημέρα της Mαρμότας, έγινε ευρέως γνωστή από την ομώνυμη ταινία του 1993 (Groundhog Day)με τον Μπιλ Μάρεϊ.»

                                                Destiny   - πεπρωμένο

Απολαύστε την!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου