Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Tώρα προχωράμε μπροστά χωρίς τους ψεκασμούς



Οι εκλογές  τελείωσαν. Οι δημοσκοπήσεις με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επιβεβαιώθηκαν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας συνάψει προεκλογικά (κρυφό) γάμο με τους ΑΝΕΛ  για  συγκυβέρνηση και  διανομή των υπουργείων, αν και δεν έλαβε την πολυπόθητη  αυτοδυναμία παρ' όλο που ενισχύθηκε με το (βάρβαρο κι άδικο  σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ)μπόνους των πενήντα εδρών, ήρθε πρώτος, επιτυγχάνοντας μια σπουδαία νίκη με 36,34% εξασφαλίζοντας 149 έδρες χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία.


Και ενώ προεκλογικά τα στελέχη  του και ο ίδιος ο αρχηγός διέδιδαν  ότι θα συνεργαστούν με το ΚΚΕ( μέγα παραμύθι)σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ήδη είχαν «κανονίσει» τα του γάμου με τους ΑΝΕΛ  ενός  κόμματος ακροδεξιού και συντηρητικού,  πιο κοντά στα πιστεύω  του κυρίου Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, παρά στο  ριζοσπαστικό αριστερό προφίλ που θέλει να εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Το μόνο κοινό που τους συνέδεσε, ήταν ο μισητός αντιευρωπαϊσμός τους και το σκίσιμο των μνημονίων. Και έτσι αντί να πάει με την κοινή λογική και τους τύπους στο πρώτο δημοκρατικό κόμμα μετά τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που ήταν το ΠΟΤΑΜΙ «τα βρήκε» αμέσως με το επόμενο  στη σειρά κόμμα  τους ΑΝΕΛ του κυρίου Καμμένου και σχημάτισε κυβέρνηση.


Θα πει κάποιος αυτά είναι λεπτομέρειες. Στους τύπους θα μείνουμε; Κι όμως είναι ο λεγόμενος πολιτικός πολιτισμός.Ψιλά γράμματα...Η εξουσία είναι εξουσία.

Σήμερα όμως είναι  μια άλλη ημέρα μια μέρα της λογικής και της πραγματικότητας. 
Αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας είναι «πραγματιστής»  πρέπει ν΄ αρχίσει  πρώτα πρώτα, την ενσωμάτωση του κόμματός του σε κάποιο ευρωπαϊκό κλαμπ-ίσως στους σοσιαλιστές,ή να αρχίσει χωρίς συμμάχους πλέον να «συγκρούεται» με τους «Μερκελιστές» μόνος  με τον κύριο Καμμένο.Υπάρχει και η λύση του κοινού μετώπου με περισσότερα κόμματα αν βρεθούν κοινά ευρωπαϊκά σημεία και όχι υστερικές κραυγές και στερεότυπα.