Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Παρίσι: Η ιστορία του πιανίστα που έπαιξε το "Imagine" στο Μπατακλάν

Λίγες ώρες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, ένας νεαρός πιανίστας συγκίνησε όσους βρέθηκαν να θρηνούν τα θύματα έξω από το Μπατακλάν. Έπαιξε στο πιάνο το Imagine του John Lennon ως φόρο τιμής στους δεκάδες νεκρούς.

Παρίσι: Η ιστορία του πιανίστα που έπαιξε το `Imagine` στο Μπατακλάν.
 "Δεν μπορώ να φέρω ανθρώπους πίσω, αλλά μπορώ να τους εμπνεύσω με τη μουσική και όταν οι άνθρωποι εμπνέονται με τη μουσική μπορούν να κάνουν τα πάντα". Αυτό το απέδειξε έμπρακτα ο Davide Martello. Για να παίξει το Imagine έξω από το Μπατακλάν ταξίδεψε από τη Γερμανία, κουβαλώντας το πιάνο με το ποδήλατό του.
martello-piano
Ο 34χρονος μουσικός μίλησε για όλα αυτά που τον ενέπνευσαν να παίξει το κλασικό τραγούδι του 1971 έξω από τον συναυλιακό χώρο που πλημμύρισαν με αίμα αθώων οι τζιχαντιστές.
Το βράδυ της επίθεσης που σόκαρε τον κόσμο ο Martello έβλεπε στη γερμανική παμπ Konstanz τον φιλικό αγώνα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία. Όταν έμαθε τι συνέβη αποφάσισε να ταξιδέψει στο Παρίσι. Μια διαδρομή 7 ωρών. "Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι. 
Ήθελα να είμαι εκεί για να προσπαθήσω να συμπαρασταθώ στους πενθούντες και να προσφέρω ένα σημάδι ελπίδας".

Ο Martello κουβαλούσε το πιάνο του με το ποδήλατο στους δρόμους της Γαλλίας και έπαιξε μουσική και έξω από τα γραφεία του Charlie Hebdo στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων. Υποσχέθηκε να συνεχίσει να παίζει σε όλα τα μέρη που επλήγησαν από επιθέσεις με μήνυμά του στο Facebook.

"Η συνεισφορά μου θα είναι μια περιοδεία σε όλα τα μέρη όπου διαδραματίστηκε το αιματοκύλισμα. Το Παρίσι είναι η πόλη της αγάπης! Για πάντα! Και αν αυτή η τρέλα της τρομοκρατίας και ο φόβος συνεχιστούν, η ζωή στην Ευρώπη δεν έχει νόημα πια! Θρησκείες πολεμούν με βόμβες στο όνομα του Θεού και εγώ πολεμώ με το πιάνο μου στο όνομα της ειρήνης".