Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Δέκα φωτογραφίες που έγραψαν ιστορία

Κάνοντας μια μίνι συλλογή με ιστορικές φωτογραφίες από διαφορετικές χώρες του κόσμο και από διαφορετικά ιστορικά γεγονότα που άφησαν πολύ ισχυρή τη σφραγίδα πίσω τους, καθορίζοντας τα ιστορικά γεγονότα όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.





Η ιστορία πάντα καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου και παρόλο που γράφεται από τους ιστορικούς της εποχής, πάντα θα κουβαλά το γοητευτικό στοιχείο του μυστηρίου, μιας και δεν μπορείς να είσαι ποτέ βέβαιος για αυτά που μαθαίνεις. 
Ενώ, παράλληλα δεν μπορείς ποτέ να ισχυρισθείς ότι τη γνωρίζεις με κάθε λεπτομέρεια, γιατί είναι σαφές ότι οι λεπτομέρειες έχουν μείνει εκτός.
            Στα φωτογραφικά καρέ όμως, καταγράφονται σχεδόν τα πάντα.
1. Οι παγωμένοι καταρράχτες του Νιαγάρα το 1911

 
Το 1911 ο φωτογραφικός φακός βρέθηκε τη κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο για να καταγράψει ένα από τα πιο περίεργα γεγονότα της εποχής, τους παγωμένους καταρράχτες του Νιαγάρα. 
Ήταν η πρώτη φορά που αποτυπώθηκε στο φωτογραφικό χαρτί ένα τέτοιο θέαμα με τους καταρράχτες να παγώνουν από το ψύχος, δημιουργώντας μια "γέφυρα".
2. Ο Τιτανικός λίγες ώρες πριν βυθιστεί

 
Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε το 1912, λίγες ώρες πριν από την τραγωδία του Τιτανικού στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.
3. Το καταφύγιο του Χίτλερ το 1945

 
Ήταν η πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε μέσα από το καταφύγιο που είχε ετοιμάσει ο ηγέτης της Ναζιστικής Γερμανίας σε περίπτωση που η χώρα του δεχόταν επίθεση. Τη φωτογραφία τράβηξαν στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων.
4. Η κατασκευή του Πύργου του Άιφελ

 
Η φωτογραφία φαίνεται να τραβήχτηκε το 1888 και να απεικονίζει την κατασκευή του διασημότερου πύργου του κόσμου, αυτού που ομορφαίνει την καρδιά του Παρισιού.
5. Το Ναγκασάκι μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας

 
Μια από τις μελανότερες στιγμές της ιστορίας απεικονίζεται από το συγκεκριμένο καρέ, που δείχνει το Ναγκασάκι 20 λεπτά μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας το 1945.
6. Κατασκευάζοντας το Άγαλμα της Ελευθερίας

 
Η συγκεκριμένη φωτογραφία καταγράφει την κατασκευή ενός εν των διασημότερων αγαλμάτων του σύγχρονου κόσμου,  αυτή του Αγάλματος της Ελευθερίας, το μακρινό 1884.
7. Το γραφείο το Άλμπερτ Αϊνστάιν

 
Αν αναρωτιέσαι που μεγαλούργησε η μεγαλύτερη ιδιοφυΐα του κόσμου, η απάντηση βρίσκεται στην φωτογραφία που τραβήχτηκε την ημέρα του θανάτου του, τον Απρίλιο του 1955.
8. Η ανακάλυψη του Μάτσου Πίτσου

 
Επρόκειτο για έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Λατινικής Αμερικής και η ανακάλυψή των απομειναρίων από το μεγαλείο του το 1912, έριξε φως στο τι γινόταν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
9. Το παλαιότερο αυτοκίνητο του κόσμου

 
Το παλαιότερο αυτοκίνητο του κόσμου καταγράφηκε από τη φωτογραφική μηχανή το 1884 και από τότε έχει υποστεί πολλές επεξεργασίες.
10. Το Σαν Φρανσίσκο μετά το σεισμό

 
Ήταν το 1906 όταν το Σαν Φρανσίσκο έζησε την απόλυτη καταστροφή από έναν σεισμό. Η φωτογραφία τραβήχτηκε ώρες μετά και απεικονίζει το κατεστραμμένο δημαρχείο της πόλης.

Πηγή: 

                                                 Σπάνια φυσικά φαινόμενα