Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Φωτογραφίες που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής


..
Ο Dean West έχει καθιερώσει ένα εξαιρετικά εννοιολογικό και τολμηρό στυλ στο κόσμο της σύγχρονης φωτογραφίας-ειδικά με τη σειρά του Painted Photograph. Εμπνευσμένος από το έργο του Hockney αλλά και την υπερστυλιζαρισμένη Χολιγουντιανή αισθητική ο Dean κατασκευάζει φωτογραφίες αναδημιουργώντας τις προσωπικές του αναμνήσεις. 
Ξεκίνησε το πρότζεκτ του το 2015 σκεπτόμενος τον τρόπο που βλέπουμε και καταγράφουμε τις αναμνήσεις· από μια εναρκτήρια θεμελιώδη στιγμή η οποία αναδιαμορφώνεται με την εκ νέου πρόσβαση στη μνήμη και τη φαντασία. Η μέθοδός του είναι βέβαια χρονοβόρα καθώς η κάθε εικόνα του απαιτεί πολύ χρόνο: "Για να αναδημιουργήσω τη σκηνή του κοριτσιού στο μπαλκόνι ήταν σαν να οδηγούσες 7 ολόκληρες μέρες για να βρεις αυτό το μοναδικό χώρο που νιώθεις ότι είναι όσο πιο κοντά γίνεται στη μνήμη σου". 
Τα έργα του εκτέθηκαν πρόσφατα στη γκαλερί Alison Milner στο Οντάριο παράλληλα με την προηγούμενη του σειρά 'In Pieces' που έγινε σε συνεργασία με τον διάσημο καλλιτέχνη LEGO® Nathan Sawaya. 




.


.


.


.


.
.



.



.


.



SHARE:

Αεροφωτογραφίες παραλιών που μοιάζουν με ζωγραφικούς πίνακες

aerofwtografies-paraliwn-pou-thumizoun-pinakes-zwgrafikis
Οι φωτογραφίες του θα μπορούσαν να είναι πίνακες ζωγραφικής.
Ο Τommy Clarke, μεγάλωσε στην νότια πλευρά της Αγγλίας και πέρναγε τις καλοκαιρινές του διακοπές στην παραλία. 
Αυτό του δημιούργησε ένα βαθύ ενδιαφέρον παρατήρησης της επίδρασης που υπάρχει μεταξύ νερού και γης αλλά και πως οι άνθρωποι συνδέονται με αυτές τις τοποθεσίες. Όμως, δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με το θέμα, μέχρι που στην παραλία Bondi στο Σίδνεϊ, έβγαλε την πρώτη του φωτογραφία απαθανατίζοντας την χρωματιστή γη από ψηλά. 
 Από τότε, ο Tommy γυρνάει τον κόσμο - από το Μεξικό μέχρι την Ισπανία - με ελικόπτερα και μικρά αεροπλάνα προκειμένου να βγάλει τις μαγικές φωτογραφίες του. Ένα από τα αγαπημένα θέματα του, είναι οι αλυκές, στις οποίες, όπως λέει ο ίδιος, δεν κάνει καθόλου ρετούς. 

.

.

.

.

.

.




















































































SHARE:






Ο Dean West έχει καθιερώσει ένα εξαιρετικά εννοιολογικό και τολμηρό στυλ στο κόσμο της σύγχρονης φωτογραφίας-ειδικά με τη σειρά του Painted Photograph. Εμπνευσμένος από το έργο του Hockney αλλά και την υπερστυλιζαρισμένη Χολιγουντιανή αισθητική ο Dean κατασκευάζει φωτογραφίες αναδημιουργώντας τις προσωπικές του αναμνήσεις. Ξεκίνησε το πρότζεκτ του το 2015 σκεπτόμενος τον τρόπο που βλέπουμε και καταγράφουμε τις αναμνήσεις· από μια εναρκτήρια θεμελιώδη στιγμή η οποία αναδιαμορφώνεται με την εκ νέου πρόσβαση στη μνήμη και τη φαντασία. Η μέθοδός του είναι βέβαια χρονοβόρα καθώς η κάθε εικόνα του απαιτεί πολύ χρόνο: "Για να αναδημιουργήσω τη σκηνή του κοριτσιού στο μπαλκόνι ήταν σαν να οδηγούσες 7 ολόκληρες μέρες για να βρεις αυτό το μοναδικό χώρο που νιώθεις ότι είναι όσο πιο κοντά γίνεται στη μνήμη σου". Τα έργα του εκτέθηκαν πρόσφατα στη γκαλερί Alison Milner στο Οντάριο παράλληλα με την προηγούμενη του σειρά 'In Pieces' που έγινε σε συνεργασία με τον διάσημο καλλιτέχνη LEGO® Nathan Sawaya. Πηγή: www.lifo.gr