Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Πυγολαμπίδες στη Ιαπωνία





     
 θηλυκή πυγολαμπίδα                                                                 προνύμφηπυγολαμπίδας       





Μαγευτικές φωτογραφίες από τα λαμπερά ερωτικά καλέσματα των ιδιαίτερων αυτών εντόμων


Κάθε καλοκαίρι για ένα μικρό μόνο διάστημα πυγολαμπίδες μετατρέπουν με το εφήμερο λαμπύρισμά τους προσπαθώντας να προσελκύσουν το ερωτικό τους ταίρι, τα δάση της Ιαπωνίας σε πανέμορφα μαγικά τοπία. Και κάθε καλοκαίρι νωρίς το απόγευμα φωτογράφοι προσπαθούν να μετατρέψουν αυτά τα λαμπερά ερωτικά καλέσματα σε ατμοσφαιρικές φωτογραφίες. 
Οι πυγολαμπίδες δεν είναι και τόσο εύκολο να φωτογραφηθούν καθώς δεν συμπαθούν κανένα άλλο φως παρά μόνο το δικό τους (ντίβες) οπότε για τους φωτογράφους η πρόκληση είναι μεγάλη. Πρέπει να παραμένουν ακίνητοι και να είναι ιδιαίτερα επιδέξιοι για να έχουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί το φως των εντόμων είναι σύντομο και ασυνεχές και οι φωτογράφοι αναγκαστικά χρησιμοποιούν μεγάλους χρόνους έκθεσης και για να καταγράψουν τις μαγευτικές φωτογραφίες τους.   






.



 .

 .

 .



 .



.

SHARE:

Ένα συναρπαστικό θέατρο 100 ετών γίνεται βιβλιοπωλείο 21.000τ.μ.

 ena-sunarpastiko-theatro-100-etwn-ginetai-bibliopwleio-21000tm









Χτισμένο στο Μπουένος Άιρες έζησε μεγάλες δόξες, σήμερα έγινε ένα από τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου









Χτισμένο στο Μπουένος Άιρες ως θέατρο το El Ateneo Grand Splendid πέρασε μεγάλες δόξες. Σήμερα έχει αλλάξει μορφή αλλά εξακολουθεί να διατηρεί την παλιά του ομορφιά και επιβλητικότητα. Στα 21.000 τετραγωνικά μέτρα της έκτασής του, φιλοξενεί σήμερα ένα από τα ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμ


















Παρά την αλλαγή
της λειτουργίας του, δεν πειράχτηκε τίποτα από τις αρχιτεκτονικές γραμμές του. Το κτίριο εξακολουθεί να έχει τις περίτεχνες τοιχογραφίες στην οροφή του και  τις διακοσμητικές  γαρνιτούρες που ευθυγραμμίζουν το ταβάνι, τα κιγκλιδώματα, και τους τοίχους, έργο των αρχιτεκτόνων Peró and Torres Armengol, στις αρχές του 20ου αιώνα.

.










 Η σκηνή και τα καθίσματα στον εξώστη παραμένουν άθικτα. Οι χώροι αυτοί χρησιμοποιούνται σήμερα ως αναγνωστήρια, και οι πελάτες μπορούν να διαβάσουν τα βιβλία που διαλέγουν μπροστά στις βελούδινες κουρτίνες. Το θέατρο ήταν σχεδόν κατεστραμμένο το 2000 και έτοιμο να κατεδαφιστεί. Σήμερα περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι διαβαίνουν την πόρτα του για να επισκεφθούν ένα από τα πιο μαγάλα και οργανωμένα βιβλιοπωλεία στον κόσμο.
 

.








 


 








SHARE: