Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Δέκα απίστευτα φυσικά τοπία που μοιάζουν σαν να είναι «εξωγήινα»

Σύμφωνα με την Tripadvisor, υπάρχουν διάφορα σημεία του πλανήτη που ίσως να σας εντυπωσιάσουν περισσότερο από όσο νομίζετε.

O κόσμος είναι γεμάτος με καταπληκτικά μέρη, τα οποία θα πρέπει να τα επισκεφθείτε έστω και μια φορά στη ζωή σας.

Σίγουρα είναι σημαντικό να ταξιδέψετε σε ορισμένες μεγάλες πόλεις, να δείτε από κοντά διάσημα αξιοθέατα και να γνωρίσετε την ιστορία των πολιτισμών, ωστόσο υπάρχουν και διάφορα σημεία του πλανήτη που ίσως να σας εντυπωσιάσουν περισσότερο από όσο νομίζετε.


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε δέκα περιοχές, οι οποίες θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι προσγειωθήκατε σε έναν άλλο κόσμο, σύμφωνα με την TripAdvisor:


1.HALEAKALA CRATER - ΗΠΑ
Το Haleakala Crater βρίσκεται στη Χαβάη των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους ταξιδιώτες και τις κριτικές τους, η θέα στην κορυφή είναι ένα φανταστικό εξωγήινο τοπίο του ηφαιστειακού βράχου.

2. PAMUKKALE THERMAL POOLS - ΤΟΥΡΚΙΑ
Οι Pamukkale Thermal Pools βρίσκονται στην περιοχή Pamukkale της Τουρκίας και σύμφωνα με τις κριτικές της TripAdvisor, η ανάβαση κατά μήκος των τραβερτινών είναι αρκετά σουρεαλιστική.


3. ΣΑΛΑΡ ΝΤΕ ΟΥΓΙΟΥΝΙ - ΒΟΛΙΒΙΑ
Βρίσκεται στο Uyuni της Βολιβίας, στη Νότια Αμερική και είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η μεγάλη επιφάνεια του Σαλάρ και η εξαιρετική ομαλότητα της επιφανείας του, το καθιστούν ένα ιδανικό «εργαλείο» για τη βαθμονόμηση των υψομετρικών οργάνων των δορυφόρων παρατήρησης της Γης.

4. ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΟΠΗΣ - ΗΠΑ
Ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του κόσμου, θεωρείται αυτό της Αντιλόπης. Πρόκειται για ένα άγριο τοπίο, χωρίς βλάστηση και ήλιο, και αρκετά σκοτεινό, ενώ το ελάχιστο φως που τρυπώνει στο εσωτερικό του αντανακλά πάνω στα βράχια.


5. GRAND PRISMATIC SPRING - ΗΠΑ
Είναι η μεγαλύτερη θερμή πηγή στις ΗΠΑ και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση σε κάθε επισκέπτη είναι τα χρώματα του ουράνιου τόξου που εμφανίζονται γύρω από την επιφάνεια της πηγής από ορισμένες οπτικές γωνίες, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

6. ULURU - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Είναι μέγαλος μονόλιθος από ψαμμίτη στο νότιο άκρο της Βόρειας Επικράτειας, στην κεντρική Αυστραλία και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα φυσικά αξιοθέατα της χώρας. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για το Ουλουρού είναι οι αλλαγές στο χρώμα του σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και του έτους, αλλά και το λαμπερό κόκκινο χρώμα του την αυγή και το ηλιοβασίλεμα.


7. WAITOMO GLOWWORM CAVES - ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
To Waitomo Glowworm Caves είναι ένα σπήλαιο στο Waitomo της Νέας Ζηλανδίας, μέσα στο οποίο υπάρχουν εκατοντάδες πυγολαμπίδες, οι οποίες σύμφωνα με τις κριτικές των επισκεπτών δημιουργούν το αίσθημα ότι αιωρείσαι στο γαλαξία.

8. NAMAFJALL - ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Είναι σαν να βρίσκεστε σε έναν άλλον πλανήτη, όταν φτάσετε στο Namafjall. Στους πρόποδες αυτού του εντυπωσιακού ηφαστιακού βουνού θα βρει κανείς μια έκταση θερμών πηγών που ονομάζεται Hveraröndor Hverir που είναι γνωστή για την αλλαγή στην ποικιλία τους.

9. DANAKIL DEPRESSION - ΑΙΘΙΟΠΙΑ
Χαρακτηρίζεται ως μια “γεωλογική κατάθλιψη” που έχει προκύψει από την παρουσία τριών τεκτονικών πλακών στο Κέρας της Αφρικής. Είναι το πιο ζεστό μέρος της γης, αλλά και το πιο χαμηλό σημείο του πλανήτη.

10. ZHANGYE DANXIA GEOPARK - ΚΙΝΑ
Βρίσκεται κοντά στην πόλη Zhangye στη βορειοδυτική επαρχία Gansu της Κίνας. Γνωστό για τα πολύχρωμα πετρώματα του, έχει ψηφιστεί από τους Κινέζους στα μέσα ενημέρωσης ως μια από τις πιο όμορφες γεωμορφές στην Κίνα, ενώ το Ουράνιο Τόξο, τα βουνά και η περιοχή αναγνωρίζεται ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

share:

Δείτε το slideshow: