Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Διαγωνισμός φωτογραφίας Smithsonian's 2017

Οι συντάκτες του Smithsonian Magazine, του περιοδικού που εκδίδει το κορυφαίο Αμερικανικό Ίδρυμα Smithsonian, ανακοίνωσαν τους νικητές του 14ου ετήσιου διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργάνωσε το ίδρυμα.
 Από τις 48.000 συμμετοχές που κατέθεσαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι απ' όλο τον κόσμο επιλέχθησαν οι 9 κορυφαίες , μία σε κάθε κατηγορία

Επισκεφθείτε και την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού εδώ: PHOTOCONTEST 2017

.

.Alina Rudya, "Surreal". Ένας άντρας περνάει με το ποδήλατό του μπροστά από το γλυπτό του Peter Hazel κατά τη διάρκεια του Burning Man festival στην έρημο της Νεβάδα. Η φωτογραφία κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Mobile. © Alina Rudya. 




Jim Mneymneh, "Αυτοσχεδιασμός". Χορευτικός αυτοσχεδιασμός στο στούντιο. Η φωτογραφία κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Altered Images. © Jim Mneymneh. 



Stephanie Foden "Before the Portrait". Η Lila Chosa κάθεται στα σκαλιά της βεράντας του σπιτιού της καθώς η οικογένειά της και οι φίλες της ετοιμάζονται για ένα πορτρέτο. Η γιαγιά της Lila, Heart Warrior πέρασε πολλά χρόνια μαχόμενη να κερδίσει την επιμέλεια των εγγονιών της στην Μινεσότα. Η ιστορία της αποτελεί κομμάτι αντίστασης των Ιθαγενών στην Αμερική Η φωτογραφία κέρδισε στην κατηγορία: American Experience. © Stephanie Foden. 


Prelena Soma Owen "Κοίταξέ με στα μάτια". Η φωτογραφία τραβήχτηκε ένα απόγευμα, όταν ελέφαντες έφτασαν στις όχθες του ποταμού Chobe στη Μποτσουάνα για να πιουν νερό. Διακρίθηκε στη κατηγορία : Φυσικός Κόσμος. © Prelena Soma Owen. 
 

Greta Rybus, "A Man Looks Out the Door". Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Σενεγάλη κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία: Sustainable Travel. © Greta Rybus. 

Milan Sachs, " Resting in a NYC Laundry Room". Η φωτογραφία που τραβήχτηκε στην Νέα Υόρκη κέρδισε το βραβείο Readers Choice. © Milan Sachs. 


João Borges, "Step by Step". Η φωτογραφία διακρίθηκε στην κατηγορία: Άνθρωποι. © João Borges. 

Peter Nutkins "Individual Communication". Πρώτο βραβείο στη κατηγορία: Ταξίδι. Τραβήχτηκε στον υπόγειο του Λονδίνου. © Peter Nutkins. 

.

Pradeep Raja, Γυναίκες προσεύχονται στο Istiqlal Τζαμί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας κατά τη διάρκεια του Ραζαμανιού. Η φωτογραφία κέρδισε το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού. © Pradeep Raja.


share: