Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian

Το μουσείο Φυσικής ιστορίας Smithsonian στην Ουάσινγκτον που έχει δωρεάν είσοδο, φιλοξενείται σε ένα κτήριο συνολικής έκτασης 402.336 τετραγωνικών μέτρων! Αν αυτό δεν σας εντυπωσίασε, τότε ο χώρος που είναι προσβάσιμος στο κοινό έχει την έκταση των 106.680 τετραγωνικών μέτρων.
Υπάρχουν γραφεία και ερευνητικά κέντρα, αλλά ένα μεγάλο μέρος είναι αφιερωμένο στην συλλογή δειγμάτων και αντικειμένων. Το μουσείο έχει υπολογίσει ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 127 εκατομμύρια δείγματα στα 106 του χρόνια λειτουργίας του.
Η συλλογή με τα έντομα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο. Μπορεί να μην κατέχει την πρώτη θέση, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακή, έχοντας 35 εκατομμύρια δείγματα από 300.000 είδη. Αυτό καλύπτει το 60% των οικογενειών εντόμων σε όλο τον κόσμο.

Στα βάθη του τμήματος σπονδυλωτής ζωολογίας καταλαμβάνει η τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πτηνών του κόσμου, με πάνω από 640.000 δείγματα.
                          πτηνά

Δεκάδες αίθουσες και χιλιάδες συρτάρια κρύβουν την αθέατη συλλογή του μουσείου με τα κύρια υλικά αναφοράς για την εξερεύνηση και κατανόηση της Γης και του πλανήτη, την βιολογική και πολιτιστική πολυμορφία και τις ιστορικές αλλαγές στη φύση και την ανθρωπότητα. 
Μπορούν να μας βοηθήσουν να ερμηνεύσουμε τη βιολογική καταγωγή μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά ακόμη και να αποκαλύψουν κάποια σημάδια για το μέλλον.
Τα εκατομμύρια επισκεπτών του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Ουάσινγκτον βλέπουν μια πραγματικά μοναδική συλλογή εκθεμάτων, αλλά αυτό είναι μόλις το 10% όσων μοναδικών ευρημάτων κρύβει η γιγαντιαία αποθήκη του μουσείου.

      Στα θηλαστικά, η συλλογή περιλαμβάνει σχεδόν 590.000 ζώα.
                  Θηλαστικά 

               
                                                                    Βοτανολογία


                                                      Βοτανολογία

Η συλλογή με ψάρια χρονολογείται από το άνοιγμα του μουσείου, στα μέσα του 1800.
                                       Τμήμα Ιχθυολογίας 
    

                                           Ανθρωπολογία

                 
                                                Ανθρωπολογία


                                           Τμήμα Θηλαστικών 


                                       Παλαιοβιολογία 
                

Στο τμήμα ασπόνδυλων, μπορείτε να βρείτε πάνω από 35 εκατομμύρια δείγματα.
Τμήμα εντομολογίας 
                              

                                         Ζωολογία - Τμήμα ασπόνδυλων 



Η συλλογή σε πετρώματα και πολύτιμους λίθους, αγγίζει τα 360.000. Πολλά από αυτά τα απίστευτα πετρώματα στέλνονται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, ή δανείζονται σε επιστήμονες για έρευνα.
                                            Τμήμα Ορυκτών και πετρωμάτων