Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ο Πορτογάλος street artist Bordallo γεμίζει τις πόλεις με τοιχογραφίες πελώριων ζώων



Χρησιμοποιεί ληγμένα υλικά και την τέχνη του γκράφιτι για να προκαλέσει την οικολογική συνείδηση των ανθρώπων.



Ο Πορτογάλος street artist, είναι γνωστός για τις τεράστιες τοιχογραφίες του που απεικονίζουν συνήθως ζώα. Πλέον έχει εξελίξει το στυλ του. Στα νέα του έργα, που ανήκουν στη σειρά «Trash Animals», δημιουργεί σε γωνίες τοίχων διχοτομημένα ζώα, που η μία τους πλευρά είναι φτιαγμένη με πολύχρωμα πλαστικά αντικείμενα, ξύλο και μέταλλο και η άλλη μισή είναι γκράφιτι. 
Σε ένα έργο του σε τοίχο της πόλης Moncton του Καναδά υπάρχει μια χελώνα που τα πόδια της μοιάζουν να σέρνονται στην άκρη του δρόμου. Τα πιο εντυπωσιακά είναι του λαγού που μπορεί κάποιος να δει στη Vila Nova de Gaia στην Πορτογαλία και ένα τεράστιο ρακούν στο Πίτσμπουργκ, που μοιάζει ζωντανό. 
Ο Bordallo II γεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1987. «Ανήκω σε μια γενιά που είναι ακραία καταναλωτική, υλιστική και άπληστη. Δημιουργώ, συναρμολογώ και αναπτύσσω ιδέες με υλικά των οποίων η ημερομηνία λήξης έχει περάσει και προσπαθώ να τα συσχετίσω με την οικολογική και κοινωνική ευαισθητοποίηση και την έννοια της βιωσιμότητας» αναφέρει. 
Η σειρά του «Trash Animals» αποτελείται από μεγάλα δημόσια έργα που μιλούν για τη σημασία της ανακύκλωσης τη σημερινή εποχή και την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με ένα τόσο σοβαρό θέμα. Δηλαδή δείχνει πόσο αρνητικές είναι οι συνέπειες για το περιβάλλον όταν αφήνουμε σκουπίδια παντού. Μπορεί κανείς να δει όλη τη διαδικασία της δημιουργίας της πρόσφατης δουλειάς του στο Instagram



 



 



 



 



 



 

_MG_1292_DxO.jpg

IMG_0017.jpg

zIMG_8125.jpg

Share