Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

City of Athens - A Portrait of a Changing Metropolis






Του Αλέξανδρου Μαραγκού



Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Διαθέτει υπερπλάσια, χρονική και κινηματογραφική κίνηση της αστικής περιοχής και του ορίζοντά της " κλεινόν άστυ" . 
Τραβήχτηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις ψηλότερες στέγες, λόφους και βουνά  νύχτα.
Eξερευνά τον αστικό πυρήνα, του κέντρου της πόλης και  ό,τι υπάρχει πέρα από αυτό.
Το φιλμ αποτελείται κυρίως από hyperlapse,(είναι μια τεχνική της φωτογραφίας που επιτρέπει στον φωτογράφο να δημιουργήσει πυροβολισμούς κίνησης για τη δημιουργία timelapses. Στην απλούστερη μορφή του, επιτυγχάνεται μια υπερπλασία μετακινώντας με το χέρι τη φωτογραφική μηχανή σε μικρή απόσταση μεταξύ κάθε στιγμιότυπου. Η πρώτη ταινία που χρησιμοποιεί την τεχνική υπερπλασίας, χρονολογείται από το 1995). μια τεχνική κινηματογράφισης που χρειάζεται ιδιαίτερη υπομονή και είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και επίπονη.



Ηyperlapse, timelapse and drivelapse τεχνικές σε ανάλυση 5Κ και λήψεις με Canon 5D Mark III και φακούς της σειράς L, κυρίως στα 200mm και 400mm, είναι οι μέθοδοι και τα εργαλεία που προτίμησε για να φέρει εις πέρας την ιδέα του με την καταπληκτική δουλειά του o Αλέξανδρος Μαραγκός.
Η επεξεργασία και η βαθμολόγηση έγιναν στα Adobe Premiere Pro και Adobe After Effects. Η ταινία ολοκληρώθηκε για το διαδίκτυο σε αναλογία διαστάσεων 1920x870, 2.20: 1 και είναι διαθέσιμη σε ανάλυση 5Κ. 
Η υποβλητική μουσική είναι από τον Tony Anderson.