Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Slab City


 

Βαθιά στην έρημο της Καλιφόρνια και ανατολικά της Salton Sea, υπάρχουν υπολείμματα μιας εγκατάστασης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που ονομάζεται Slab City. Στο παρελθόν υπήρξε καταφύγιο για χίπις, εκκεντρικούς, περιπλανητές και άστεγες οικογένειες ενώ σήμερα φιλοξενεί το Salvation Mountain, το μνημείο που έχτισε ένας άνθρωπος με τη δύναμη της πίστης του.





Slab City Welcome.jpg


 
βαθιά στην έρημο της Καλιφόρνια και ανατολικά της Salton Sea, υπάρχουν υπολείμματα μιας εγκατάστασης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που ονομάζεται Slab City. Στο παρελθόν υπήρξε καταφύγιο για χίπις, εκκεντρικούς, περιπλανητές και άστεγες οικογένειες ενώ σήμερα φιλοξενεί το Salvation Mountain, το μνημείο που έχτισε ένας άνθρωπος με τη δύναμη της πίστης του. Πηγή: www.lifo.gr
Αποτέλεσμα εικόνας για slab city california



Αποτέλεσμα εικόνας για slab city california







http://mountainbikediaries.com/wp-content/uploads/2015/12/salvation-mountain-680px-compressed.jpg







Δημιουργός του είναι ο Leonard Knight, ένας αυτοκαλούμενος πρώην αμαρτωλός από το Βέρμοντ που ξεκίνησε το πρότζεκτ του το 1986.
Ο Knight ζούσε μόνος του στο φορτηγό του στη βάση του ανερχόμενου λόφου που με τη πάροδο των χρόνων όλο και μεγάλωνε με τον ζήλο του Knight που χρησιμοποιούσε ότι αντικείμενο μπορούσε από παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, άχυρο που προμηθευόταν από τους τοπικούς αγρότες, τσιμέντο και βέβαια πολύ χρώμα. 
Σύντομα το μνημείο του έγινε γνωστό και άρχισε να κατακλύζεται από πλήθος επισκεπτών- αρχικά από την ευρύτερη περιοχή και στη συνέχεια απ' όλο τον κόσμο. Ο Leonard Knight πέθανε το 2014 αλλά το δημιούργημα του στέκεται ακόμα εκεί και μεταφέρει τα μηνύματα αγάπης, ειρήνης και ενότητας που ήθελε και ο ίδιος.

http://www.lifo.gr/uploads/image/1327529/33747565.png.jpg

.
Αποτέλεσμα εικόνας για slab city california



Αποτέλεσμα εικόνας για slab city california


Το Salvation Mountain, δημιούργημα του Leonard Knight, είναι ένας τόπος λαϊκής τέχνης που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Φωτο: Kevin Dooley


http://www.lifo.gr/uploads/image/1327531/344343.jpg



Αρκετοί χιλιάδες κατασκηνωτές, πολλοί από τους οποίους αποχωρούν, χρησιμοποιούν το χώρο κατά τους χειμερινούς μήνες. Μένουν μόνο για το χειμώνα πριν μεταναστεύσουν βόρεια την άνοιξη σε πιο δροσερά κλίματα. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι  (48 ° C). Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει μια ομάδα περίπου 150 μόνιμων κατοίκων που ζουν στο  Slab city όλο το χρόνο
Ο χώρος είναι παροπλισμένος και ανεξέλεγκτος και δεν υπάρχει χρέωση για στάθμευση. Δεν διαθέτει επίσημο ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό, υπονόμους, τουαλέτες ή υπηρεσία παραλαβής απορριμμάτων. Πολλοί κάτοικοι χρησιμοποιούν γεννήτριες ή ηλιακούς συλλέκτες για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. 
Το πλησιέστερο σώμα του πολιτισμού με την κατάλληλη επιβολή του νόμου είναι περίπου τέσσερα μίλια νοτιοδυτικά της Slab City στη Niland όπου οι κάτοικοι συχνά πηγαίνουν να κάνουν βασικά ψώνια. Ως αποτέλεσμα, ο συγκεκριμένος τόπος να περιγράφεται από τους κατοίκους του και τα καταστήματα σαν ένας μικροσκοπικός θύλακας «αναρχίας»


 http://www.lifo.gr/uploads/image/1327831/9999.jpg



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ