Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Aνεξερεύνητο υποθαλάσσιο σπήλαιο στα Χανιά

New cave in Chania,Crete,Greece


Σε μία εντυπωσιακή ανακάλυψη προχώρησαν δύτες του Chania Diving Centre. Μετά από επίμονες προσπάθειες, εντόπισαν και εξερεύνησαν για πρώτη φορά μια υποθαλάσσια σπηλιά στην περιοχή της Σπάθας. 

«Δεν ήταν τυχαία η ανακάλυψη του σπηλαίου, ψάχναμε έξι χρόνια και καταφέραμε να το βρούμε με συστηματική έρευνα» ανέφερε στο zarpanews.gr ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του κέντρου, Νίκος Γιαννουλάκης.
Όπως τόνισε, γεωλογικοί χάρτες ήταν αυτοί που έδωσαν τις υποψίες και τις ενδείξεις για την ύπαρξη σπηλαίου στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ωστόσο, κάθε άλλο παρά επισκέψιμο είναι: «Δεν μπορούμε να κάνουμε συχνές επισκέψεις, πρέπει πρώτα να γίνει εξερεύνηση και χαρτογράφηση. Είναι τελείως ανεξερεύνητο, οπότε θα χρειαστούν έμπειροι δύτες, συντονισμένες προσπάθειες ατόμων που είναι εξειδικευμένοι στην σπηλαιοκατάδυση.»
.

SHARE:



Η παραλία- σπηλιά της Φώκιας. Ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ εκεί | The Cave of the seal Greece Drone

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος στην Κορινθία, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Τα κάθετα βράχια της ακτογραμμής κοντά στον οικισμό Στραβά Κορινθίας διακόπτονται από μια φυσική, πέτρινη, τεράστια αψίδα.  
Μπαίνοντας μέσα στην αψίδα, στα δεξιά υπάρχει μια σπηλιά που στο εσωτερικό της φιλοξενεί μια μαγευτική παραλία με λεπτό, άσπρο βότσαλο, που δίνει στα νερά χρώμα σαν του οινοπνεύματος, όπως συνηθίζεται στο Ιόνιο, σε νησιά όπως οι Παξοί, η Κεφαλλονιά και η Ζάκυνθος.  
Η παραλία και η αψίδα αποτελούν ένα πραγματικό "μνημείο της φύσης" που όμοιό του δεν έχουμε ξανασυναντήσει στην Ελλάδα και δεν πρέπει να υπάρχει.  
Λόγω του γεγονότος ότι η παραλία βρίσκεται μέσα στη σπηλιά, ο ήλιος δεν την "βλέπει" ποτέ, με αποτέλεσμα να είναι πάντα δροσερά και να μη χρειάζεται να φορέσετε αντιηλιακό.  
Η πρόσβαση γίνεται είτε με σκάφος, είτε από ένα δύσβατο μονοπάτι που όμως είναι μικρό σε απόσταση. Απολαύστε την πτήση!