Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Πηγές Λούρου Ιωαννίνων. Η γαλάζια λίμνη της Ηπείρου, βγαλμένη απο καρτ ποστάλ

Γαλάζια λίμνη. Από μόνη της αυτή η ονομασία σε παραπέμπει και σε ταξιδεύει σε τοπία κινηματογραφικά σχεδόν ψεύτικα, από αυτά που μπορούν να δημιουργηθούν σε πλατό για κινηματογραφικές παραγωγές και που για να παρουσιαστούν χρειάζονται την βοήθεια ειδικών εφέ.
Κι όμως η ομορφότερη γαλάζια λίμνη της χώρας μας είναι αληθινή και δεν χρειάζεται την παραμικρή βοήθεια της τεχνολογίας προκειμένου να μαγέψει τους επισκέπτες της.
Αντίθετα η υπάρχουσα τεχνολογία (ακόμα και τα drone) δεν φτάνουν για να αποκαλύψουν την απίστευτη ομορφιά της. Θα την βρούμε στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Πατρών στο Τέροβο Ιωαννίνων.
Μια μικρή πινακίδα σε οδηγεί στις Πηγές Λούρου και από εκεί σε 5 λεπτά βρίσκεσαι στον παράδεισο. Πώς μπορεί άραγε ένα τόσο σπάνιο τοπίο να είναι τόσο αδικημένο από την χώρα στην οποία και βρίσκεται;
Αν δεν συναντούσαμε τυχαία τον φίλο τον Γιώργο Σταύρου στην λίμνη των Ιωαννίνων ένα απόγευμα που πετούσαμε στην λίμνη της πόλης δεν θα μαθαίναμε ποτέ για την ύπαρξη της. Κανονικά η ταμπέλα που σε οδηγεί σε αυτή θα έπρεπε να γράφει προς Γαλάζια λίμνη η προς πηγές του παραδείσου.  

Πλέον η ύπαρξη της Νέας Εθνικής οδού κάνει την συγκεκριμένη λίμνη ακόμα πιο μυστική και καλά κρυμμένη. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα θέματα της λίμνης είναι η βλάστηση που έχει δημιουργηθεί στον βυθό τής και δεν αναφερόμαστε σε νούφαρα και φύκια αλλά σε ολόκληρα δέντρα τα οποία είναι ορατά από την επιφάνεια της.
Το ομορφότερο όμως που θα δεις και θα σε καθηλώσει είναι η αντανάκλαση του Αλπικού τοπίου που περιβάλλει την λίμνη πάνω στα καταγάλανα νερά της.Οι  Πηγές Λούρου απέχουν από την πόλη των Ιωαννίνων περίπου 30 λεπτά και 15 λεπτά από το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη οπότε αν επισκεφθείτε την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε..

.

1.Αχέροντας Ποταμός: Παίζοντας με τη φύση στο αρχαίο ποτάμι των νεκρών

2.Αχερουσία λίμνη