Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

DINNER FOR FEW-Δείπνο για λίγους



 vakalis


Το "Dinner For Few"(δείπνο για λίγους) είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων CG δέκα λεπτών που απεικονίζει μια κοινωνικοπολιτική αλληγορία της κοινωνίας μας. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, το "σύστημα" λειτουργεί σαν μια καλά λαδωμένη μηχανή.
Τροφοδοτεί μόνο τους επιλεγμένους- λίγους που τελικά, καταναλώνουν ανόητα όλους τους πόρους, ενώ οι υπόλοιποι επιβιώνουν από  τα απομεινάρια που τους πετούν κάτω από το τραπέζι. 
Αναπόφευκτα, όταν η προσφορά εξαντληθεί  η ζήτηση γίνεται τεράστια αυτοί που επιβιώνουν από τα απομεινάρια λιμοκτονούν επαναστατούν θεριεύουν  και αλλάζουν τα πάντα. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Νάσος ΒακάληςΔυστυχώς, οι απόγονοι αυτής της βαθιάς μετάβασης και της αλλαγής αποδεικνύονται ότι δεν είναι ένα σημάδι ελπίδας, αλλά η εικόνα των γονιών τους.

Ο βραβευμένος καλλιτέχνης animation EMMY,  Νάσος Βακάλης, σκηνοθέτησε και έγραψε την ταινία που δημιούργησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ελλάδα με την τεχνική και καλλιτεχνική συνεργασία της Eva Vomhoff από τη Γερμανία.
Το "Dinner For Few"-Δείπνο για λίγους- είναι μια παραγωγή του ίδιου  του Νάσου Βακάλη και της γυναίκας του Κατερίνας Στεργιοπούλου. 
Η αρχική μουσική γράφτηκε από τον Κώστα Χριστίδη και εκτελείται από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Μπρατισλάβας.

Το "Dinner For Few" είναι εμπνευσμένο από την οικονομική ύφεση που επηρέασε τις χώρες της Νότιας Ευρώπης όπως την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. 
Ο Νάσος Βακάλης μεγάλωσε στην Ελλάδα, όπου ζει ακόμα η οικογένειά του και οι περισσότεροι φίλοι του. 
Το"Dinner For Few" όχι μόνο αντικατοπτρίζει τη βαθιά ανησυχία του για τις κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά επίσης τονίζει την αναπόφευκτη και κυκλική φύση των ανθρωπίνων υποθέσεων σε όλη  τη διάρκεια της ιστορίας.

Το"Dinner for Few" προβλήθηκε σε πάνω από 250 διεθνή φεστιβάλκινηματογράφου και έχει κερδίσει 78 βραβεία. Ήταν ένα από τα 60 κινούμενα σορτς που κέρδισαν τα βραβεία της Ακαδημίας το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ