Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

PERSECUTION-ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ



Μια σειρά από βίντεο, παρουσιάζει ένα φανταστικό  εργαστήριο -αποθήκη με γλυπτά, όπου  σιωπηρά ένας  γλύπτης,  απεικονίζει  την αισθητική  του, πίσω από το κοινωνικό πρόβλημα(της σεξουαλικής παρενόχλησης) που βιώνουμε σήμερα παγκοσμίως.

Στη συνέχεια ακολουθούμε τις εκθέσεις του  από την βιομηχανική αποθήκη, έως τις γκαλερί τέχνης, καθώς η τέχνη του πια διευρύνεται και γίνεται γνωστή στο ευρύ κοινό.



Είναι μια έκκληση προς άνδρες και γυναίκες  απ΄ολον τον κόσμο θυμάτων της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το κύριο μέρος απεικονίζει το σχήμα μιας πυραμίδας από  «διεστραμμένους», σχηματίζοντας μια αλληγορική ιεραρχία  σεξουαλικών εγκλημάτων.

Ξεκινώντας από τις μικρές ερασιτεχνικές  παρενοχλήσεις, στο κάτω μέρος της και  φτάνοντας δειλά ως την κορυφή, στις μεγάλες και χειραγωγημένες εξαρτήσεις.

Κάποιοι, προσπαθούν να κατακτήσουν τη γυναίκα για τον εαυτό τους. άλλοι πάλι ενωμένοι  μέσα σε μια τρομακτική προσπάθεια να την ταπεινώσουν.

Όλα  αυτά διεξάγονται μέσα σε μια αναταραχή  και στα πλαίσια της συντριπτικής λιμπιντικής εξουσίας, «σ’ αυτό» που προφανώς θεωρούν ένα «απλό σεξουαλικό αντικείμενο».



Τώρα όσο αφορά τον κύκλο των χαρακτήρων που περιλαμβάνει:


Είναι μια μεταφορική παράσταση προς εμάς ως κοινωνία και  μια αναφορά ενός υποθετικού ακροατηρίου(που είμαστε εμείς) που το παρακολουθεί από τη δική του οπτική γωνία με υποκριτική αδιαφορία.

Όλοι προσπαθούν και κλείνουν τα μάτια ή σφυρίζουν αδιάφορα για το άμεσο πρόβλημα.
Παρόλα αυτά, στην απέλπιδα  προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τη σκηνή, αντικρίζουν μπροστά από έναν καθρέφτη, μόνο τον εαυτό  τους καταρρακωμένο,  καθώς αδυνατούν να παρακολουθήσουν αυτήν την τραγωδία, αλλά και ακόμη να σκεφτούν στο πώς πρέπει  να αντιδράσουν δυναμικά.

Crafted and directed by Eddy Loukil
Music by Ben Frost.