Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ τέσσερις εποχές του VIVALDI


Στο στόχαστρο περιβαλλοντικών οργανώσεων η Apple

Τριανταέξι περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Κίνα κατηγορούν την Apple για αδιαφορία στους προβληματισμούς που κατά καιρούς της έχουν εκφράσει σχετικά με την μόλυνση και τα διάφορα προβλήματα υγείας που επικρατούν στα εργοστάσια της χώρας που κατασκευάζουν εξαρτήματα για αυτή.
Σε έκθεση τους που δημοσιεύθηκε χθες, όπως αναφέρει το Associated Press, η Apple καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ περισσοτέρων από 24 τεχνολογικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα. Η κριτική εναντίον της εταιρείας έρχεται την ώρα που η Apple ετοιμάζεται να ανοίξει καταστήματα στην Κίνα και να διεισδύσει βαθύτερα στην κινεζική αγορά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple βρίσκεται στο στόχαστρο διαφόρων περιβαλλοντικών και άλλων οργανώσεων, καθώς τον περασμένο χρόνο αρκετοί εργαζόμενοι στην εταιρεία Foxconn Technology Group που δραστηριοποιείται στη νότια Κίνα και κατασκευάζει τα iphones, αυτοκτόνησαν.
Επίσης πολλοί εργαζόμενοι στην εταιρεία Wintek Corp η οποία κατασκευάζει τις οθόνες αφής για την Apple αρρώστησαν από την έκθεσή τους σε διάφορα χημικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους.