Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Η Σπουδαιότερη Ομιλία που έγινε ποτέ-Charlie Chaplin (Greek Subs)


O Charlie Chaplin στην ταινία "Ο μεγάλος Δικτάτωρ" γυρισμένη το 1940,
είναι η πρώτη ομιλούσα ταινία του Σαρλώ.

Πεισματικά αρνιόταν, για μιάμιση περίπου δεκαετία, να ακολουθήσει την τεχνολογική εξέλιξη που επέτρεπε την ομιλία στον κινηματογράφο. 
Όταν τελικά ενέδωσε, το έκανε γιατί είχε πραγματικά κάτι να πει, συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο τότε, αλλά και τις μετέπειτα γενιές που θα ερχόταν σε επαφή με το φιλμ.
Φυσικά το φιλμ απαγορεύτηκε στην Γερμανία και στις συμμαχικές της χώρες!
Η ταινία είναι το διαχρονικότερο μανιφέστο ανθρωπισμού που έγινε ποτέ!
Ο "Μεγάλος Δικτάτορας" είναι μια ταινία που σατιρίζει τα σατανικά σχέδια του Χίτλερ. Με τον Chaplin σε διπλό ρόλο, σαν δικτάτορας και σαν Εβραίος κουρέας που μοιάζει με τον πρώτο, το φιλμ παρουσιάζει τα μονοπάτια της ζωής των δύο πρωταγωνιστών έως ότου αυτά διασταυρώνονται και ο ένας παίρνει την θέση του άλλου.
Λίγο πριν τον συγκλονιστικό και διαχρονικό του λόγο, ο αλητάκος κάθεται μαζί με τον φίλο του, και ομοϊδεάτη, αξιωματικό Σουλτζ. 
Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ότι ο κουρέας έχει πάρει την θέση του δικτάτορα, ο Σουλτζ παρακινεί τον αλητάκο να μιλήσει.
-You must speak.
-I can't!
-You must! It's our only hope.
Πέρα από το νόημα που του αποδίδεται λόγω του σεναρίου, αυτή η στιχομυθία μπορεί να λειτουργήσει και σε μεταφορικό επίπεδο σαν ο Σουλτζ να είναι το κοινό που περιμένει κάποιον να του δώσει ελπίδα κατά του τυράνου, αλλά επίσης, και σαν το κινηματογραφικό κοινό που λατρεύοντας τον Chaplin περιμένει επιτέλους να ακούσει την φωνή του μη αντέχοντας άλλο την εμμονή στον βωβό κινηματογράφο.
Άρθρο από:(http://fridge.gr/movie-review/the-great-dictator/)

                                       

ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ......ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


 Τι μπορεί να κάνει η μουσική!!

Χαλαρώστε για πέντε λεπτά και απολαύστε!
Ξαφνική συγκέντρωση μουσικών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κοπεγχάγης! Στις 2 Μαΐου 2011 η Φιλαρμονική της Κοπεγχάγης εξέπληξε τους διερχομένους από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλεως. Παρουσίασε ένα απροσδόκητο σύντομο μουσικό συμβάν, ερμηνεύοντας το Μπολερό του Ραβέλ με τους μουσικούς να συναθροίζονται προοδευτικά καθώς το ορχηστρικό κομμάτι παιζόταν. Το βίντεο - που δεν δείχνει μόνο τη σταδιακή συγκέντρωση της ορχήστρας αλλά και τις εκφράσεις ικανοποιήσεως των παρόντων - είναι εξαιρετικό και πραγματικά απολαυστικό.                        
                                        

ΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ

Για να ξεφύγουμε από τη "μιζέρια" των πρώην, νυν και (φοβάμαι) μελλοντικών ... μνημονίων ... δείτε τα μικρά και τα ΜΕΓΑΛΑ και θαυμάστε τον "άνθρωπο" που βλέπει 12,7 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά, αλλά και 0,0000000000000000000000000000001 m κοντά.


Ακολουθήστε τις οδηγίες καί απολαύστε....  αξίζει πραγματικά!!!
Οδηγίες
Mετακινούμε το δρομέα στο κάτω μέρος της οθόνης με το ποντίκι για να "φύγουμε" από τους γαλαξίες και να να φτάσουμε από τα άτομα στα Quark. και στα νετρίνα (neutrino)....Ακόμη, τοποθετώντας τον κέρσορα   πάνω σε κάθε σκίτσο εμφανίζονται πληροφορίες.     
 Εξαιρετική δουλειά....

    ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ