Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

10 καλύτερες πόλεις για αποδράσεις στην Ευρώπη


Η  βρετανική εφημερίδα Guardian κατέδειξε -έπειτα από έρευνα που στηρίζεται στη γνώμη των αναγνωστών - τις 10 καλύτερες πόλεις στη Ευρώπη για σύντομες εναλλακτικές αποδράσεις...Αναμέσα τους και μία ελληνική. 
 mia-elliniki-stis-10-kaluteres-poleis-gia-apodraseis-stin-eurwpi

1. Μπολόνια, Ιταλία
Η γνωστή πανεπιστημιούπολη της Ιταλίας είναι ονομαστή για την κουλτούρα του καφέ και το φαγητό της, Ένα ωραίο σημείο της πόλης είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης αλλά και το Μουσείο Παγωτού που άνοιξε πρόσφατα.




2. Νίκαια, Γαλλία
Το γραφικό μεσογειακό λιμάνι με τους στενούς δρόμους και την εντυπωσιακή προκυμαία είναι γεμάτο γκαλερί και τα μουσεία όπως το υπέροχο Μουσείο του Ματίζ.




3. Αλγκέρο, Ιταλία
Η μεσαιωνική πόλη με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, έχει αναδειχθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε δημοφιλή τουριστική περιοχή. Λίγο πιο έξω από την πόλη συναντούμε εξαιρετικές παραλίες όπως το Il Lazzaretto.




4. Σαράγεβο, Βοσνία Ερζεγοβίνη
Το Σαράγεβο είναι μια πανέμορφη πόλη . Είναι εύκολο να κυκλοφορήσεις στο ιστορικό κέντρο με τα πόδια. Το βράδυ υπάρχουν πολλά μπαρ και εστιατόρια να περιδιαβεί κανείς.




5. Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας έχει ένα εντυπωσιακό κέντρο, με εντυπωσιακές γέφυρες πάνω από το ποτάμι και μπαρ στις όχθες.




6. Γρανάδα, Ισπανία
Η πόλη Γρανάδα φημίζεται για την ισπανική της παράδοση στις ταυρομαχίες και τον χορό φλαμένκο. Oι θαυμαστοί κήποι της Αλάμπρας που περιβάλλουν το περίφημο ομώνυμο ανάκτορο της Αλάμπρας είναι ένα από τα αξιοθέατα.





7. Σόφια, Βουλγαρία
Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας γίνεται ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στην Ευρώπη.Η πόλη είναι γεμάτη ρωμαικά ερείπια, οι βυζαντινές εκκλησίες, ιαματικές πηγές καθώς και πληθώρα καφέ και εστιατορίων.




8. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Η Θεσσαλονίκη κέρδισε τις εντυπώσεις των αναγνωστών και μπήκε στη λίστα των τοπ προορισμών για μια εναλλακτική σύντομη απόδραση. Ο Λευκός Πύργος είναι το εντυπωσιακό, εμβληματικό σημείο της πόλης. Φημίζεται ιδιαίτερα για τα στέκια φαγητού και γλυκών καθώς και για την υπέροχη νυχτερινή ζωή.




9. Βρότσλαβ , Πολωνία
Το Βρότσλαβ, είναι μια πολωνική πόλη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και υπέροχη φύση να την περιβάλλει. Η πόλη ορίστηκε ως έδρα αγώνων στο UEFA EURO 2012, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2016 και πόλη υποδοχής των Παγκόσμιων Αγώνων, της Διεθνούς Ένωσης Παγκόσμιων Αθλημάτων (IWGA) που θα γίνουν το 2017.




10. Βασιλεία, Ελβετία
Η Βασιλεία είναι ένα από τα πιο σημαντικό πολιτιστικά κέντρα της Ελβετίας. Διαθέτει πολλά θέατρα και μουσεία, όπως το Μουσείο Καλών Τεχνών που διαθέτει μια από τις παλιότερες παγκοσμίως συλλογές τέχνης προσβάσιμες στο κοινό.






 πηγή:

 EΔΩ!!!

Tα 10 μέρη της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφτείτε έστω και μία φορά στη ζωή σας.....