Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Λίστα με 17 δικτυακούς τόπους που μπορούν να σας κάνουν "περισσότερο" έξυπνους..

 Αν βαρεθήκατε να βλέπετε τα βαρετά "ταλέντα" με απίθανα ζώα που κάνουν τα πάντα μπροστά στο κοινό,αν βαριέστε να σερφάρετε μέσα στη μονοτονία των κοινωνικών μέσων δικτύωσης χωρίς να ξέρετε τι ψάχνετε και πριν σταματήσει τελείως το μυαλό σας,
μπορείτε να μπείτε στα παρακάτω sites για να αναζωογονίσετε την κουρασμένη σκέψη σας και να ανεβάσετε το IQ σας..
                                                  


1. Digital Photography School - Ένα αδαμαντορυχείο με άρθρα όπου μπορούν να βελτιώσουν τις φωτογραφικές σας ικανότητες ακόμα και αν είστε εντελώς αρχάριοι. Υπάρχει ακόμη ένα ενεργό φόρουμ όπου μπορείτε να συνδέεστε με άλλους φωτογράφους.

2. Duolingo -  Κάντε  λίγη εξάσκηση στις γλωσσικές  σας δεξιότητες με αυτό το διασκεδαστικό και σχεδόν εθιστικό παιχνίδι.Προσφέρει κολλεγιακού επιπέδου εκπαίδευση και φυσικά, χωρίς να πληρώνετε δίδακτρα. Αν ψάχνετε για περισσότερο ελεύθερο γλώσσικό εκπαιδευτικό υλικό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το BBC Languages.

3. Factsie - Ξέρετε ότι η κερασφόρος σαύρα μπορεί να εκτοξεύσει αίμα από τα μάτια της; Κάντε κλικ σε αυτό το site όπου θα  βρείτε ασυνήθιστα ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα, μαζί με τις πηγές.

4. FreeRice - Αναπτύξτε το λεξιλόγιό σας, ενώ παράλληλα θα συμβάλλετε στην σίτιση πεινασμένων ανθρώπων. Είναι ο καλύτερος τρόπος να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας και να μάθετε λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιείτε για το υπόλοιπο του βίου σας.

5. Gibbon - Ίσως απ΄τις μεγαλύτερες playlist μάθησης. Οι χρήστες συγκεντρώνουν άρθρα και βίντεο και θα σας βοηθήσουν να μάθετε τα πάντα. Από προγραμματισμό για iOS μέχρι πώς να γράφετε και να μιλάτε σωστά.

6. Instructables - Μέσα από  κάποια βίντεο και φυσικά με πολύ απλές οδηγίες, μπορείτε να μάθετε πώς να κατασκευάσετε ό,τι δήποτε σας προκαλεί το ενδιαφέρον. Μπορείτε επίσης να στείλετε τις δικές σας δημιουργίες και να τις μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους.

7. Investopedia - Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον "ειδικό' κόσμο των επενδύσεων, τις αγορές και την προσωπική χρηματοδότηση.

8. Khan Academy - Μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που εμφανίζονται  στον υπολογιστή σας μέσω βίντεο. Ακόμη μπορείτε να κρατήσετε στατιστικά για το πώς πάει η πρόοδό σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την πιο πέρα κατανόηση των θεμάτων που ήδη έχετε  μελετήσει.

9. Lifehacker - Σε αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο site, θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα συμβουλών,  καθώς και  κόλπα για να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη.

10. Lumosity - Γυμνάστε το μυαλό σας με επιστημονικά σχεδιασμένα παιχνίδια. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης για να καλυτερεύσετε τη μνήμη  σας καθώς και την προσοχή σας παρακολουθώντας παράλληλα  την πρόοδό σας.

11. Quora - Βρείτε τις περισσότερες απαντήσεις σε ερωτήματα που  ήδη σας απασχολούν, ή διαβάστε τι προβληματίζει κι απασχολεί τους υπόλοιπους χρήστες και ποιες είναι φυσικά οι απαντήσεις για όλα αυτά.

12. Recipe Puppy - Αναφέρετε  αναλυτικά τα υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο σας και αυτή η καταπληκτική μηχανή αναζήτησης θα σας δείξει μια λίστα με όλες τις συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με το περιεχόμενο του ψυγείου σας.

13. Spreeder - Κάντε επικόλληση το κείμενο που θέλετε να διαβάσετε και το δωρεάν λογισμικό που υπάρχει, θα βελτιώσει την ταχύτητα ανάγνωσης και την κατανόηση του  κειμένου. Όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα στο λογισμικό.

14. StackOverflow - Είναι ένας χώρος όπου θα βρείτε χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με προγραμματισμό και προγραμματιστές.

15. TED-Ed - Είναι μια καινούρια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το TED με τον τίτλο: «μαθήματα που αξίζει να μοιράζονται». Έχει στόχο να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών απ΄όλον τον κόσμο, δημιουργώντας μια βιβλιοθήκη, με "κινούμενα" μαθήματα που παράγονται από εκπαιδευτές, σεναριογράφους και animators. Μπορείτε να σχεδιάσετε το δικό σας εφαρμοσμένο μάθημα, με με τις κατάλληλες ερωτήσεις, διάφορα θέματα προς συζήτηση και άλλα συμπληρωματικά υλικά και μετά  να  ανεβάσετε το προσωπικό σας βίντεο στο YouTube.

16. Unplug The TV - Ένας δικτυακός τόπος με βίντεο , που σκοπό έχουν την ενημέρωση και τη διασκέδαση, αντικαθιστώντας κατά κάποιον τρόπο τη μονοτονία της τηλεόρασης

17. VSauce - Αυτό το Κανάλι Youtube περιέχει εκπληκτικά γεγονότα, τα οποία θα σας κάνουν να αντιληφθείτε πόσο υπέροχος είναι ο κόσμος που ζούμε. Τι θα συνέβαινε αν στ΄αλήθεια η γη έπαυε να περιστρέφεται; Γιατί άραγε μας πιάνει βαρεμάρα; Πόσα πράγματα υπάρχουν; Παρακολουθήστε τα βίντεο με προσοχή και θα μάθετε.


πηγή:https://secure.lifo.gr