Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Η λιμνοθάλασσα Αλυκής Αιγίου

Πτήση πάνω από τη λιμνοθάλασσα Αλυκής Αιγίου

 

Η Αλυκή βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του Αιγίου και δίπλα στην πλαζ που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα. Τα καλοκαιρινά μπάνια και οι χειμερινοί περίπατοι γίνονται με τη συντροφιά των Φοινικόπτερων, των Κύκνων, των ερωδιών και πολλών άλλων ειδών. Οι κάτοικοι του Αιγίου έχουν αγκαλιάσει και αγαπήσει αυτό τον μικρό υγρότοπο και καθημερινά περνούν για να δουν τους φτερωτούς γείτονές τους. 
Από τα παραπάνω 200 στρ. της Σημαντικής Περιοχής για τα Πουλιά αποτελούν Καταφύγιο Αγριας Ζωής (Λιμνοθάλασσα Αλυκής Αιγίου



Ιδανικός προορισμός για εκδρομές και κάθε έναν που ενδιαφέρεται να γνωρίσει τη φύση σε μία εύκολα προσβάσιμη περιοχή. Ειδικά οι παρατηρητές και οι φωτογράφοι πουλιών θεωρούν την Αλυκή μια «υποχρεωτική στάση», αφού σε αυτή μπορούν εύκολα να βρουν εντυπωσιακά ή σπάνια είδη πουλιών, δίπλα στην πόλη του Αιγίου!



Σημείο σπάνιας φυσικής ομορφιάς στην Αχαΐα, με τις καλαμιές, τα σπάνια πουλιά, τους βάλτους και τις παραλίες της να συνθέτουν ένα μοναδικό «ψηφιδωτό».


Η λιμνοθάλασσα της Αλυκής Αιγίου είναι ένας μικρός παραλιακός υγρότοπος, στον οποίο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250 είδη πουλιών, ένας αριθμός εκπληκτικός για ένα τόσο μικρό υγρότοπο. 




 Αποτελεί ένα σημείο σπάνιας φυσικής ομορφιάς στην Αχαΐα, με τις καλαμιές, τα σπάνια πουλιά, τους βάλτους και τις παραλίες της να συνθέτουν ένα μοναδικό «ψηφιδωτό».
Ας απολαύσουμε την πτήση από drone του haanity


SHARE: