Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

21 φυσικά θαύματα του πλανήτη μας που πιθανόν δεν γνωρίζατε

Αυτές οι 22 φωτογραφίες αποδεικνύουν για άλλη μια φορά σε τι μοναδικό και απίστευτο πλανήτη ζούμε. 
Πού αλλού θα βλέπετε τέτοια παράξενα θεάματα; Ποίες από αυτές τις φωτογραφίες σας εντυπωσιάζουν περισσότερο;


Φοβάστε τους κεραυνούς; Τότε δεν θα πρέπει να μετακομίσετε ΕΔΩ. Κοντά στο στόμα του Rio Catatumbo στη Venezuela ρίχνει περίπου 160 μέρες το χρόνο κεραυνούς, 10 ώρες τη μέρα και 160 φορές την ώρα. Κάντε τους υπολογισμούς!
3


Το νησί των χριστουγέννων βρίσκεται στον Ινδικό ωκεανό και είναι το σπίτι για πάνω από 120 εκατομμύρια καβούρια. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου φθινοπώρου, φύγαν όλα από το δάσος με κατεύθυνση τη παραλία για να ζευγαρώσουν. Απίστευτη εικόνα!
4
5


Με τη πρώτη ματιά, μοιάζει με μια μεγάλη πέτρα. Αλλά είναι ζωντανή! Αυτά τα συναρπαστικά θαλάσσια πλάσματα ζουν στις ακτές της Χιλής.
6
7

Όταν το νερό πλημμυρίζει τη φυσική κατοικία αυτών των αραχνών στο Πακιστάν, αυτές κατευθύνονται προς τα δέντρα και τα καλύπτουν με τους ιστούς τους.
8
9


Αυτοί οι ασυνήθιστοι σχηματισμοί από σύννεφα σχηματίζονται όταν δυνατά ρεύματα αέρα τα σπρώχνουν προς το βουνό.
10

Μοιάζει με παγωμένες τρίχες! Ενώ στην πραγματικότητα είναι “βελόνες” πάγου καλυμμένες με βακτήρια και ονομάζονται pseudomonas syringae. Το αποτέλεσμα είναι αυτές οι παγωμένες μπούκλες.
11


Το απίστευτο αυτό φως από το Βόρειο Σέλας είναι ένα από τα πιο φαντασμαγορικά θεάματα στον πλανήτη. Συμβαίνει όταν μόρια του αέρα επιταχύνονται και ξεφεύγουν μέσω του μαγνητικού πεδίου, στην ατμόσφαιρα. Εκεί συγκρούονται με άτομα αερίων και δημιουργείται έτσι αυτό το μοναδικό φαινόμενο.
12


Πολύ παράξενες φωτογραφίες. Είναι ένα ποτάμι μέσα σε ένα ποτάμι; Το φαινόμενο αυτό βρίσκεται στο Μεξικό. Οι βαρύτερες ουσίες πέφτουν στον πάτο του ποταμιού και έτσι δημιουργείται ένα υποθαλάσσιο ποτάμι. Ένα μοναδικό θέαμα!
13
14


Αυτό το φαινόμενο προκαλείται από το πλαγκτόν στο νερό, λόγω της κίνησής του μέσα που απελευθερώνει φως και μετατρέπει το νερό σε ένα μπλε πάπλωμα.
15

Αυτός ο κρατήρας φυσικού αερίου στο Τουρκμενιστάν αποκαλείται «Η πύλη της κόλασης.» Η φλόγα δεν έχει σβήσει ποτέ από τότε που άναψε το 1971!
16
17

Αυτοί οι εντυπωσιακοί κεραυνοί προκαλούνται από τα τεράστια ποσά ενέργειας που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα από ένα ηφαίστειο. Πραγματικά κόβει την ανάσα!
18


Αυτοί οι τεράστιοι βράχοι περιπλανιούνται στο Death Valley της California – χωρίς να φαίνεται να τους έχει μετακινήσει ανθρώπινο χέρι ή κάποια μηχανή. Οι επιστήμονες πρόσφατα βρήκαν τον λόγο: ο πάγος και το κρύο το χειμώνα κάνει τόσο λεία την επιφάνεια τους, που οι τεράστιοι βράχοι γλιστρούν πάνω στον πάγο που καλύπτει την άμμο.
19


Ποιός έβαψε αυτό το δέντρο; Κανείς άλλος από την ίδια τη φύση! Ο ευκάλυπτος ουράνιο τόξο, που μεγαλώνει στις Φιλιππίνες και την Ινδονησία έχει κορμό που πεθαίνουν με διαφορετική ταχύτητα τα επιμέρους κομμάτια του. Για αυτό και παίρνει τόσα διαφορετικά χρώματα: από φωτεινό πράσινο σε σκοτεινό πράσινο που γίνεται μπλε, μωβ, ροζ, πορτοκαλί, κόκκινο και στο τέλος καφέ.
20
21

Αυτό δεν είναι μπλε λάβα που βγαίνει από ηφαίστειο του Kawah Ijen στο νησί Java της Ινδονησίας. Είναι θείο στους 1.000 βαθμούς Κελσίου που αντιδράει με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Παίρνει φωτιά αμέσως και μεταμορφώνεται σε ένα μπλε υγρό που φλέγεται και κατεβαίνει τις πλαγιές του ηφαιστείου. Μοναδικό θέαμα!
22


Αυτή η λίμνη νατρίου στη Τανζανία περιέχει τόσο πολύ αλάτι που νεκρά ζώα μεταμορφώνονται σε τρομακτικά αγάλματα από αλάτι. Τρομακτικό και συναρπαστικό ταυτόχρονα.
23
24




Δέντρα ουράνιο τόξο, υπόγεια ποτάμια, πέτρες που περιφέρονται: είναι απίστευτο τι θαύματα υπάρχουν στον πλανήτη μας! Θεάματα που θα κάνουν το σαγόνι σας να πέσει!


πηγή:


Too beautiful to eat!!