Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Ταινίες και σειρές με υπόπτιτλους, στον υπολογιστή ή στο tablet...


Stremio 4 - Mία αξιόπιστη λύση-η καλύτερη- για αναπαραγωγή (δωρεάν)ταινιών και σειρών με υπότιτλους!

Κατεβάζουμε πρώτα το stremio beta 4.0 για windows ή για Mac ή για Android - tablet ή smart ή ios,linux


Όταν κατεβάζουμε την εφαρμογή stremio  και την ανοίγουμε να παίξει μας ζητά ένα mail(γράφουμε ότιδήποτε δεν υπάρχει πρόβλημα και το password-οτιδήποτε). Αυτό είναι τυπικό.Ακόμη τσεκάρουμε κάτω από την επιβεβαίωση του password  από τη μπάρα confirm τα τρία παρακάτω( πχ privacy policy..... μέχρι να γίνουν όλα πράσινα.Είμαστε έτοιμοι!!!!!
Στην πρώτη φωτογραφία εμφανίζεται το παράθυρο του stremio

Stremio1.Αν πατήσεις στη μπάρα Ανακαλύψτε -Discover


stremio2.Eμφανίζονται τα  top film και μια σειρά φιλμ με όλα τα είδη:κορυφαία,δράμα,μυστήριο κλπ.


stremio 3.Πχ πατάμε μυστήριο και τσεκάρουμε πχ Atomic blonde.. πατάμε κάτω δεξιά το βελάκι  προβολή-show movie.Θα σας δείξει  τη φωτογραφία του φίλμ και μετά κάτω κάτω δεξιά θα δείτε:εμφάνιση όλων των προσθέτων.(είναι απαραίτητα για να προβληθεί η ταινία ή η σειρά)Πατάτε πάνω και μεταφέρεστε στα πρόσθετα.


Η εγκατάσταση των προσθέτων θα γίνει σε μερικά δέκατα του δευτερολέπτου κι έτσι θα έχετε πρόσθετα(πχ piratebay Ex Addon,PTB,torrentio, Netflix.... και  πολλά άλλα) μετά παίζει η ταινία.πχ στο :Yts,Iberian 2.0,torrentio,cdn videos, Netflix, Anime from 4 anime,Juan carlos2 , Piratebay  , ExAddon(PTB) και σε όλα τα υπόλοιπα.........που σας ενδιαφέρουν υπάρχουν βιβλία  και άλλα....


stremio4. Βλέπουμε την ταινία και πατάμε  πχ torrentio,Juan carlos2 free΄ ή όποιο παίζει...εκείνη τη στιγμή και έχει streaming.


stremio 5.Περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα να φορτώσει η ταινία βλέποντας το τίτλο να γεμίζει..    

υπάρχει η πιθανότητα να βγει μια   επισήμανση ότι το δίκτυο είναι αδύναμο ή το streaming είναι αργό. Αν περιμένουμε λίγο η ταινία τις περισσότερες φορές ανοίγει.                     
stremio 6.Πηγαίνουμε κάτω στο ορθογώνιο που δείχνει υπότιτλουςκαι το ανοίγουμε-on- βλέποντας αν έχει ελληνικούς.Αν θέλουμε με το +μεγαλώνουμε το μεγεθός τους.. Δίπλα υπάρχει μια  υδρόγειος σφαίρα όπου πατώντας βλέπουμε την ταχύτητα και πόσοι παρακολουθούν την ταινία.Το χρόνο δεν τον πειράζουμε πρέπει να είναι στο 0.

Τώρα αν κατά διάρκεια της προβολής μετά από ώρα διαπιστώσουμε ότι η φωνή δεν συγχρονίζεται με τους υπότιτλους
(χωρίς να διακόψουμε την ταινία) πηγαίνουμε υπότιτλοι και πάνω στη μπάρα
ενώ είμαστε στο 1 κουτάκι (όπως βλέπουμε στην εικόνα) πάμε στο 2 ή στο 3 ή στο 4 (όσα έχει -αν έχει) μέχρι να επιτύχουμε τον απόλυτο συγχρονισμό ή κάποιο σχετικό.

Μπορούμε να σταματήσουμε την ταινία πατώντας το pause = και να συνεχίσουμε να τη δούμε μετά.(αποθηκεύεται στο σκληρό δίσκο)

Αν δε θέλουμε να εμφανίζεται τίποτε άλλο στην οθόνη παρά μόνο η ταινία πάμε πάνω δεξιά και πατάμε το  διπλό βέλος μεγαλώνοντας την οθόνη.

Το ίδιο ισχύει αν θέλουμε να φύγουμε πατώντας Χ. Μπορούμε έτσι να τη δούμε  άλλη μέρα το υπόλοιπο που δεν προλάβαμε.Σημείωση1

Τέλος  όταν δούμε την ταινία   πρέπει να πάμε στη μπάρα πίνακας  και να τη διαγράψουμε με το χ  που θα εμφανιστεί. Έτσι δεν μένει τίποτα στον υπολογιστή από την ταινία. Ακόμη μπορούμε να αποθηκεύσουμε την αρχή της ταινίας  στην βιβλιοθήκη για να τη δούμε άλλη φορά.Μπορούμε ακόμη αν γνωρίζουμε τον ξενόγλωσσο τίτλο να πάμε στην αναζήτηση (μεγεθυντικό φακό) να πληκτρολογήσουμε μόνο τον αγγλικό,ιταλικό ή το γαλλικό τίτλο της ταινίας και να μας πάει κατευθείαν στην ταινία.Αν θέλουμε να τη δούμε στο σαλόνι μέσω τηλεόρασης ή  με προτζέκτορα,συνδέουμε το λαπτοπ ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή με την τηλεόραση  με καλώδιο VGA που συνδέεται ο επιτραπέζιος υπολογιστής με την οθόνη του.
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για καλώδιο οθόνης υπολογιστή

Στο εμπόριο υπάρχουν και 6-7 μέτρα και πάνω   κάτω και κοστίζουν γύρω στα 7€.(πηγαίνουμε σε καταστήματα ηλεκτρονικών και εξηγούμε γιατί το θέλουμε)VGA καλώδιο ονομάζεται....

Πάμε μετά στο τηλεκοντρόλ στο μενού (με ανοιγμένη τη τηλεόραση) και γυρίζουμε τη σύνδεση από κεραία- στο καλώδιο (VGA) θα δούμε και το εικονίδιο.


Ο ήχος όμως θα ακούγεται από τα ηχεία του λαπτοπ ή του υπολογιστή. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο λαπτοπ μεγαλύτερα ηχεία απ΄ την έξοδο των ακουστικών.(αν έχουμε καλά ηχεία στον υπολογιστή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα).
Yπάρχει όμως  και ή θύρα HDMΙ όπου υπάρχει ήχος και εικόνα  HD στην τηλεόραση.(φροντίζουμε η ταινία που θα κατεβάσουμε να είναι στα 1080p) 
Tα 10 μέτρα  καλωδίου κοστίζουν περίπου 6€. Απαραίτητη προϋπόθεση η κάρτα γραφικών του υπολογιστή ή του λάπτοπ και φυσικά η τηλεόραση να έχει θύρα hdmi

  1. Όσον αφορά τα λάπτοπ, η σύνδεση είναι απλή. Παίρνετε ένα καλώδιο HDMI, συνδέετε την έξοδο HDMI του λάπτοπ με ένα από τα (συνήθως περισσότερα του ενός) HDMI της TV σας, ρυθμίζετε την TV στο συγκεκριμένο κανάλι HDMI et voila, «εγένετο φως». Η εικόνα του λάπτοπ  και ο ήχος εμφανίζεται στην τηλεόραση.connect pc to tv 03

  Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση: Mε HDMI

  1. Οι σημερινοί υπολογιστές - επιτραπέζιοι και μη - έχουν όλοι τουλάχιστον μία έξοδο HDMI. Είτε είναι laptop, είτε είναι desktop, PC ή Mac, έχουν πια μια έξοδο HDMI. Τα μεν επιτραπέζια μηχανήματα την έχουν στην κάρτα γραφικών τους (εκεί που συνδέουμε την οθόνη δηλαδή) τα δε λάπτοπ την έχουν εξτρά. Για να συνδέσετε λοιπόν τον υπολογιστή σας στην τηλεόραση ...
  2. Όσον αφορά τα λάπτοπ, η σύνδεση είναι απλή. Παίρνετε ένα καλώδιο HDMI, συνδέετε την έξοδο HDMI του λάπτοπ με ένα από τα (συνήθως περισσότερα του ενός) HDMI της TV σας, ρυθμίζετε την TV στο συγκεκριμένο κανάλι HDMI et voila, «εγένετο φως». Η εικόνα του λάπτοπ εμφανίζεται στην τηλεόραση.

    Σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση: Ο ήχος

 connect pc to tv 08

 ο πίσω μέρος με τις εισόδους-εξόδους μιας σύγχρονης TV.


Κατά τη σύνδεση υπολογιστή με τηλεόραση μαζί με την εικόνα, συνήθως, θέλουμε να μεταφέρουμε και τον ήχο από το PC στην TV-προτζέκτορα. Αν χρησιμοποιήσουμε καλώδιο HDMI, τότε ήδη το έχουμε επιτύχει αυτό γιατί μαζί με το σήμα βίντεο περνάει και το σήμα ήχου υψηλής ανάλυσης από το ίδιο καλώδιο. Οπότε «μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια» που λέει κι ο σοφός λαός.Αν όμως για οποιονδήποτε από τους παραπάνω λόγους που αναλύσαμε, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HDMI του PC (ίσως γιατί απλά δεν υπάρχει), ή έχετε ξεχωριστό σύστημα ήχου home cinema που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον ήχο του, τότε πρέπει να στείλετε τον ήχο ξεχωριστά από το PC-laptop στα ηχεία της TV ή του home cinema.


Ρύθμιση: Για να ρυθμίσουμε την έξοδο ήχου ώστε να πηγαίνει από την ψηφιακή έξοδο (HDMI ή σπανιότερα SPDIF ή οπτική ίνα) στο PC, θα πάμε στις Ρυθμίσεις > Πίνακας ελέγχου > Υλικό και ήχος > Ήχος και εκεί πρέπει να επιλέξουμε την ψηφιακή έξοδο ή την HDMI έξοδο του PC για τον ήχο. Στα Mac πηγαίνουμε στο «μεγαφωνάκι» πάνω και δεξιά στη γραμμή μενού και πατάμε ALT+δεξί κλικ με το ποντίκι για να επιλέξουμε την έξοδο ήχου από όσες είναι εγκατεστημένες στο Mac μας (αν θέλουμε πηγαίνουμε στις Προτιμήσεις συστήματος > Ήχος και επιλέγουμε από εκεί).

Σημαντική σημείωση2 :Τα πρόσθετα-addons με τα οποία μπορείτε να διευρύνετε τις δυνατότητες του stremio! γίνεται να τα εγκαταστήσετε κι αλλιώς:
Μπορείτε από την κεντρική οθόνη -(ανακαλύψτε)του stremio να επιλέξετε δίπλα απ΄το σήμα που μοιάζει με γρανάζι (πάνω-πάνω στη μπάρα) να πατήσετε το διπλανό σχήμα που μοιάζει με κομμάτι παζλ .
Θα σας οδηγήσει σ΄ ένα παράθυρο που γράφει επίσημα πρόσθετα -Οfficial Add -Ons.κοινοτικά πρόσθετα

Εσείς θα επιλέξετε   κοινοτικά πρόσθετα- Community Add-Ons ταινίες ή σειρές και από κάτω....... 
 Κάνετε(εγκατάσταση -install μία μία όλες τις πλατφόρμες (πέραν από τo juan carlos2,Juan carlos torrents, Zoogle,Pirate bay, Ex addon,Iberial,mixer, popcorn time, Netflix, Anime Addon, dTube, internet Archive,Bar,Vimeo, Twitch.TV,RAR κλπ. 
 Αυτό θα διαρκέσει μερικά δέκατα του δευτερόλεπτου. 
Με το πίσω-back επιστρέφετε στο ανακαλύψτε- diskover. 
Στα περισσότερα πρόσθετα θα βρείτε ελληνικούς υπότιτλους. 
 υγ. Οι παραπάνω πλατφόρμες μπορεί να δείχνουν ότι αργούν ν΄ανοίξουν κάποια δευτερόλεπτα και να φαίνονται παγωμένες ότι δεν φορτώνουν.Περιμένουμε λίγο(15-20 δευτερόλεπτα) και μετά ανοίγουν κανονικά...

Καλές προβολές

παν
 Download stermio 4-Μέγεθος: 87,4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / mac/LinuxΠώς βλέπουμε ταινίες με  το Popcorntime

Μια δεύτερη λύση  αλλά με  πιο παλιές ταινίες  και κάποιες καινούριες είναι το :POPCORN TIME


 Για να χρησιμοποιήσουμε το PopCorn Time, αρκεί να κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση από τη σελίδα popcorn-time.se.

Aυτό το popcorn time παίζει κανονικά.Αν έχετε το παλιό που ήταν καθαρά ελληνικό κάντε απεγκατάσταση κι εγκαταστήστε το 5.4 .Αν και είναι αγγλικό υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι στη μπάρα..

Κάντε την εγκατάσταση ακολουθώντας  τις παρακάτω οδηγίες
Όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, στην ενότητα για την ιστορία του PopCorn Time, η σελίδα αυτή αποτελεί ένα από τα παρακλάδια της αρχικής υπηρεσίας που έχουν παραμείνει.

Ενώ στη σελίδα ισχυρίζονται "δεν πρόκειται ποτέ να την κατεβάσουν", υπηρεσίες σε ένα χώρο τόσο ασταθή όσο οι παράνομες ταινίες μέσω Internet δεν έχουν καμία εγγύηση πως θα λειτουργούν τον επόμενο μήνα, ή ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Έλεγχος και εγκατάσταση

Αφού κατεβάσουμε το αρχείο, καλό είναι να το ελέγξουμε με τη γνωστή υπηρεσία Virustotal, για να βεβαιωθούμε πως είναι καθαρό.Η εγκατάσταση είναι ασφαλής και δεν θα επιχειρήσει να εγκαταστήσει toolbars ή περιττά προγράμματα τρίτων.

Δεν έχουμε παρά να πατήσουμε "Watch it now". Σε αυτό το σημείο ενδέχεται να περιμένουμε κάποια λεπτά.


Βλέποντας ταινίες από το Internet με το PopCorn Time

Ο σχεδιασμός του PopCorn Time είναι ιδιαίτερα απλός, δείχνοντας τις διαθέσιμες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές σε εικόνες.


 ΄Έχουμε τρεις επιλογές
Η πρώτη είναι να επιλέξουμε την ποιότητα του βίντεο που θέλουμε να δούμε. Η δεύτερη να πατήσουμε στα “peers”, επιλέγοντας τις μεγαλύτερες τιμές που διατίθενται. 
Η τρίτη και βασικότερη ενέργειά μας είναι να ορίσουμε τους ελληνικούς υπότιτλους.
 
Μπορούμε είτε να κάνουμε κύλιση της οθόνης προς τα κάτω, για να δούμε πιο πρόσφατες ταινίες που προστέθηκαν στο δίκτυο, ή να κάνουμε αναζήτηση για μια συγκεκριμένη ταινία ή σειρά, κάνοντας κλικ πάνω δεξιά στο εικονίδιο με το μεγεθυντικό φακό.

Μετακινώντας το δείκτη στο αριστερό μέρος του προγράμματος μπορούμε να εμφανίσουμε τις ταινίες κατά είδος και να τις κατατάξουμε με βάση τη δημοτικότητα, την ημερομηνία που προστέθηκαν, τη χρονολογία κυκλοφορίας τους ή τον τίτλο.

Για το παράδειγμα θα δούμε την ταινία "The Last Man on Earth", που είναι νόμιμο να τη δούμε δωρεάν από το Internet, καθώς ανήκει στο Public Domain.

Fun fact: Η ταινία αυτή έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα I Am Legend του Richard Matheson, με βάση το οποίο γυρίστηκε και η ομώνυμη ταινία με τον Will Smith to 2007.
Αφού κάνουμε κλικ στην ταινία, επιλέγουμε την ποιότητα και τους υπότιτλους.

Καλό είναι επίσης να δούμε σε ποια ποιότητα υπάρχουν οι περισσότεροι Peers, έτσι ώστε να μην έχομε διακοπές κατά την προβολή της ταινίας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο πρώτος αριθμός, που δείχνει τον αριθμό αυτών που μοιράζονται την ταινία, τόσο πιο ομαλό θα είναι το download.

Όταν είμαστε έτοιμοι με τις ρυθμίσεις, κάνουμε κλικ στο Watch it now.
To PopCorn Time έχει ένα ενσωματωμένο VPN για όσους σκοπεύουν να δουν παράνομα ταινίες από το Internet.


Το πρόγραμμα θα κατεβάσει αρχικά ένα μικρό μέρος της ταινίας...

...και στη συνέχεια θα αρχίσει να παίζει.

Για να μην βλέπουμε ποτέ την προειδοποίηση για το VPN, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις...

Και ξε-τσεκάρουμε το "Alert me before downloading if my VPN is turned off".και aφηνουμε το clear cache folder on exit αν θέλουμε να μην μείνει τίποτα στο υπολογιστή όταν κλείσουμε.

Αν για κάποια ταινία ή σειρά δεν υπάρχουν Ελληνικοί υπότιτλοι, μπορούμε να κάνουμε κλικ στο Custom Subtitle και να προσθέσουμε υπότιτλους που έχουμε κατεβάσει από κάποια άλλη ιστοσελίδα.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή φορμά υποτίτλων, καθώς και αρκετά που είναι σχετικά άγνωστα.

Η επιλογή που γράφει ORIG αναφέρεται στο λόγο πλευρών της ταινίας.

Αλλάζοντας το λόγο πλευρών μπορούμε να μειώσουμε ή να εξαφανίσουμε τις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, αλλά με παραμόρφωση της εικόνας.


Γίνεται να αποθηκεύσω ταινίες από το Internet με το PopCorn Time?


Για να αποθηκεύσουμε σειρές και ταινίες από το Internet με το PopCorn Time, θα πρέπει το επεισόδιο ή η ταινία να έχει κατεβεί ολόκληρη, να έχει γεμίσει δηλαδή το μπλε κομμάτι της μπάρας προόδου.

Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε δει όλη την ταινία, αρκεί να έχει φορτώσει πλήρως και το Downloading να είναι στο 0Kb/s.
Σαν προεπιλογή, το PopCorn Time αποθηκεύει τα αρχεία της ταινίας στο φάκελο Στοιχεία Λήψης -> PopcornTime.

Μέσα στο φάκελο της ταινίας θα βρούμε το αρχείο, που μπορούμε να το αναπαράγουμε με οποιοδήποτε εξωτερικό player. Θα χρειαστεί όμως να κατεβάσουμε ξεχωριστά υπότιτλους.

Ακόμα κι αν δεν έχει κατέβει ολόκληρη η ταινία, θα υπάρχει ένα αρχείο, όμως δεν θα παίζει ολόκληρο, αναλόγως με το πόσο έχει προλάβει να κατέβει.
Αν έχουμε μικρό σκληρό δίσκο, πχ έναν SSD, και δεν θέλουμε να εξαντλήσουμε τη χωρητικότητά του, από τις ρυθμίσεις του PopCorn Time μπορούμε να αλλάξουμε το φάκελο στον οποίο θα κατεβαίνουν οι ταινίες.

Αν δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το κατέβασμα των ταινιών, τσεκάρουμε το Clear cache folder on exit, οπότε τα αρχεία θα διαγράφονται αυτόματα όποτε κλείνουμε το PopCorn Time.


Οι "Μετέωροι αντικατοπτρισμοί" δεν φέρουν καμιά ευθύνη για την αναπαραγωγή αυτών των ταινιών/σειρών. Λειτουργούμε απλά ως συμβουλευτική υπηρεσία και ουδεμία σχέση έχουμε με το περιεχόμενο των sites που προτείνουμε.

Καλές προβολές και πάλι!!!
pan