Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

29 πιο σουρεαλιστικά μέρη του πλανήτη μας



Δείτε παρακάτω 29 τοπία που μοιάζουν τόσο εξωπραγματικά που δύσκολα πιστεύει κανείς ότι είναι αληθινά.
ta-29-pio-sourealistika-meri-tou-planiti-mas-den-tha-pistepsete-oti-uparxoun

Ο πλανήτης Γη είναι γεμάτος από περίεργα τοπία. Είτε είναι σχηματισμοί της γης που μορφοποιήθηκαν μετά από χιλιάδες χρόνια από τη μητέρα φύση, ενώ άλλα έγιναν μετά από την παρέμβαση του ανθρώπου.
Από τις λίμνες λάβας της Αιθιοπίας μέχρι τη λίμνη που βρίσκεται στην έρημο εδώ και 2.000 χρόνια, δείτε παρακάτω 29 τοπία που μοιάζουν τόσο εξωπραγματικά που δύσκολα πιστεύει κανείς ότι είναι αληθινά.

Las Salinas de Torrevieja – Ισπανία



Shutterstock
Shutterstock

Κοντά στην πόλη Torrevieja στην Ισπανία βρίσκονται δύο αλμυρές ροζ λίμνες που ονομάζονται Las Salinas de Torrevieja. Το χρώμα τους λέγεται ότι προκαλείται από άλγη που απελευθερώνει μία κόκκινη χρωστική ουσία υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Η πόρτα για την κόλαση - Τουρκμενιστάν



Shutterstock
Shutterstock

Η πόρτα για την κόλαση στο Τουρκμενιστάν καίει στις φλόγες της από το 1971. Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, λέγεται ότι η τρύπα συνεχίζει να καίει λόγω λάθος διατρήσεων που έγιναν από γεωλόγους.

Οι ιαματικές πηγές Hierapolis-Pamukkale - Τουρκία



Shutterstock
Shutterstock

Στην επαρχία του Denizli στη δυτική Τουρκία, οι ιαματικές πηγές Hierapolis-Pamukkale υπάρχουν από τον δεύτερο αιώνα π.Χ. Σχηματισμένες από ασβεστίτη μέσα στο νερό, οι θερμές πηγές μοιάζουν με εκπληκτικά λευκά σύννεφα.

Το Wai-O-Tapu Thermal Wonderland - Νέα Ζηλανδία



Shutterstock
Shutterstock

Το Wai-O-Tapu Thermal Wonderland στη Νέα Ζηλανδία έχει διαμορφωθεί πριν από χιλιάδες χρόνια λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της χώρας.

Η λίμνη Natron της Τανζανίας



Shutterstock
Shutterstock

Η λίμνη Natron στην Τανζανία είναι γνωστή για το βαθύ κόκκινο χρώμα της. Το πλούσιο χρώμα της προέρχεται από τα φύκια και οργανισμούς που αγαπούν το αλάτι, και συγκεντρώνει εκατομμύρια φλαμίνγκο, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο.

Rhone River - Γενεύη



Shutterstock
Shutterstock

Στη Γενεύη, οι ταξιδιώτες μπορούν να παρακολουθήσουν το μαγευτικό θέαμα δύο ποταμών που συγκρούονται μεταξύ τους. Ο ποταμός Ρήνος ξεκινά από τη λίμνη Lehman, ενώ ο ποταμός Arve τροφοδοτείται από τους παγετώνες της κοιλάδας Chamonix. Όταν οι δύο ποταμοί αιμορραγούν ο ένας μέσα στον άλλο, το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

The Danakil Depression – Αιθιοπία



Shutterstock
Shutterstock

Η Danakil Depression, στη βορειοανατολική γωνία της Αιθιοπίας, είναι ένα από τα πιο καυτά σημεία του πλανήτη, με θερμοκρασίες που φθάνουν τους 145 βαθμούς Φαρενάιτ. Με δύο ενεργά ηφαίστεια, μια λίμνη με λάβα, θερμοπίδακες, λίμνες με οξύ και πολλά κοιτάσματα ορυκτών, το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από άλλο πλανήτη.

Οι ορυζώνες της επαρχίας Γιουνάν – Κίνα



Shutterstock
Shutterstock

Οι ορυζώνες της επαρχίας Γιουνάν της Κίνας είναι λαξευμένοι στην πλαγιά του λόφου. Διαφορετικοί τύποι βλάστησης προσδίδουν στο τοπίο τις εναλασσόμενες αποχρώσεις του.

Antelope Canyon - Αριζόνα



Shutterstock
Shutterstock

Το Antelope Canyon, βρίσκεται κοντά στο Page, στην Αριζόνα και είναι το πιο φωτογραφημένο φαράγγι στη Νοτιοδυτική Αμερική. Οι ταξιδιώτες συρρέουν εδώ για να συλλάβουν το αριστούργημα των χρωμάτων, θαυμάζοντας την ομαλή, σαν κύμα υφή του.

Το Göreme National Park - Καππαδοκία



Shutterstock
Shutterstock

Το Göreme National Park και οι Rock Sites της Καππαδοκίας είναι ένα ηφαιστειακό τοπίο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη διάβρωση. Εκεί υπάρχουν πυραμίδες με το παρατσούκλι «νεραϊδένιες καμινάδες». Εν τω μεταξύ, η κοιλάδα της Καππαδοκίας φιλοξενεί σπηλαια χιλιάδων ετών, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε.

Η λίμνη Crescent – Κίνα



Shutterstock
Shutterstock

Η λίμνη Crescent (ή «Yueyaquan» στα κινέζικα) είναι μια πηγή φρέσκου νερού σε σχήμα μισοφέγγαρου που βρίσκεται στην έρημο Γκόμπι. Η όαση πιστεύεται ότι υπάρχει εδώ και περίπου 2.000 χρόνια, και τα αξιοθέατά της περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως αμμόλοφους για σέρφινγκ και βόλτες με καμήλα.

Οι αμμόλοφοι Lencois Maranhenses – Βραζιλία



Shutterstock
Shutterstock

Με την πρώτη ματιά, οι αμμόλοφοι Lencois Maranhenses στη βορειοανατολική Βραζιλία μοιάζουν με συνηθισμένους αμμόλοφους, αλλά εδώ συμβαίνει κάτι μοναδικό: οι κοιλάδες γεμίζουν με νερό καθώς τα εδάφη έχουν χαμηλό υψόμετρο με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου. Στις πισίνες ζουν ακόμα και ψάρια.

Grand Prismatic spring - Ουαϊόμινγκ



Shutterstock
Shutterstock

Το Marvel στο Grand Prismatic Spring, βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone του Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. Ως η μεγαλύτερη φυσική ιαματική πηγή στις ΗΠΑ, έχει αγαπηθεί για τα εκθαμβωτικά της χρώματα που μεταλλάσσονται από πορτοκαλί και κόκκινα το καλοκαίρι σε πράσινες αποχρώσεις τον χειμώνα.

Η Whitehaven Beach - Αυστραλία



Shutterstock
Shutterstock

Η Whitehaven Beach, στο νησί Whitsunday, στην Αυστραλία, φιλοξενεί ένα όρμο όπου η παλίρροια μετατοπίζει την άμμο και τα νερά μαζί, δημιουργώντας ένα μαγευτικό συνδυασμό. Η λευκή άμμος και τα τιρκουάζ νερά φαίνεται να δένουν αρμονικά, με αποτέλεσμα μια θαυμάσια θέα.

Οι αλυκές Salar de Uyuni - Βολιβία



Shutterstock
Shutterstock

Κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου, οι αλυκές Salar de Uyuni στη Βολιβία καλύπτονται από ένα λεπτό στρώμα νερού, δημιουργώντας σουρεαλιστικές αντανακλάσεις του ουρανού.

Το χιονοδρομικό κέντρο Zao Onsen – Ιαπωνία



Shutterstock
Shutterstock

Επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο Zao Onsen με τις θερμές πηγές, που βρίσκεται στα βουνά Γιαμαγκάτα της Ιαπωνίας. Εκεί θα δείτε «δέντρα από πάγο» σε συναρπαστικά σχήματα!

Η έρημος από αλάτι Salinas Grandes στην Αργεντινή



Shutterstock
Shutterstock

Η Salinas Grandes είναι μια τεράστια έρημος αλατιού στην Αργεντινή. Εκτείνεται σε 2.300 τετραγωνικά μίλια και περιλαμβάνει πισίνες αλμυρού νερού, σε μια έκταση που προκαλεί δέος.

Ο ναός Ta Prohm - Καμπότζη



Shutterstock
Shutterstock

Ο ναός «Ta Prohm» βρίσκεται στο Angkor, στην Καμπότζη, και παρουσιάζει ένα συναρπαστικό θέαμα, καθώς οι τεράστιες ρίζες των δέντρων κυριαρχούν στο έδαφος και στη δομή του ναού, κατά μήκος των τοίχων του.

Namib Sand Sea - Ναμίμπια




Η Namib Sand Sea, που βρίσκεται στο πάρκο Namid-Naukluft της Ναμίμπια, είναι η μόνη παράκτια έρημος στον κόσμο.

Το ηφαίστειο Kelimutu – Ινδονησία



Shutterstock
Shutterstock

Το ηφαίστειο Kelimutu στο νησί Flores της Ινδονησίας, φιλοξενεί τρεις χρωματιστές λίμνες με αποχρώσεις από τιρκουάζ μέχρι έντονο πράσινο.

Wave - στα σύνορα Αριζόνας και Γιούτας



Shutterstock
Shutterstock

Το Wave είναι ένας απίστευτος σχηματισμός βράχων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Αριζόνας και της Γιούτας. Είναι διάσημο για τις πολύχρωμες και μοναδικές συνθέσεις του. Η διαδρομή για να φτάσετε εκεί είναι δύσκολη και χρειάζεται ειδική άδεια.

Caño Cristales - Κολομβία



Shutterstock
Shutterstock

Το Caño Cristales στην Κολομβία καλύπτεται από ένα υδρόβιο φυτό που παίρνει αποχρώσεις κόκκινου, μπλε, κίτρινου, πορτοκαλί και πράσινου κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του έτους μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο ποτάμι, από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο, λέγεται ότι μοιάζει με ένα μαγευτικό ρεύμα από ουράνια τόξα.

Bryce Canyon National Park - Γιούτα



Shutterstock
Shutterstock

Το Bryce Canyon National Park στη Γιούτα φιλοξενεί μια ποικιλία γεωλογικών δομών σε έντονα χρώματα, οι οποίες σχηματίζονται από τη διάβρωση και ονομάζονται hoodoos. Το πάρκο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή hoodoos στον κόσμο.

White Sands National Monument – Νέο Μεξικό
 




Το White Sands National Monument στο Νέο Μεξικό έχει τη μεγαλύτερη έκταση γύψινων θινών στον κόσμο. Με περίπου 275 τετραγωνικά μίλια λευκών αμμόλοφων, η περιοχή μοιάζει να είναι καλυμμένη από χιόνι.

Richat Structure – Σαχάρα



Shutterstock
Shutterstock

Το Richat Structure γνωστό και ως το «Μάτι της Σαχάρας», στέκεται στη μέση της ερήμου Σαχάρας. Με διάμετρο που εκτείνεται σε σχεδόν 30 μίλια, πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα διάβρωσης και αποτελεί ένα θαύμα τόσο για τους επιστήμονες όσο και τους ταξιδιώτες.

Το Plitvice Lakes National Park – Κροατία



Shutterstock
Shutterstock

Το Plitvice Lakes National Park της Κροατίας είναι ένα από τα παλαιότερα πάρκα της Ευρώπης και το μεγαλύτερο της Κροατίας, με 16 αλληλένδετες λίμνες μεταξύ του βουνού Mala Kapela και του Plješivica. Οι λίμνες περιβάλλονται από πλούσια δάση και καταρράκτες.

Το Fly Geyser – Νεβάδα




Το Fly Geyser στη Νεβάδα βρίσκεται στο Washoe County και δημιουργήθηκε από μια τυχαία γεώτρηση το 1916, δημιουργώντας αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα με τα εκπληκτικά χρώματα που εναλλάσσονται.

Οι σπηλιές πάγου στο Kamchatka - Ρωσία



Shutterstock
Shutterstock

Οι σπηλιές πάγου στο Καμτσάτκα, στη Ρωσία, έχουν απίθανα σχέδια, χρώματα και σχηματισμούς, δίνοντας αποχρώσεις του μωβ, του μπλε, του πράσινου και του κίτρινου, όταν το φως του ήλιου περνά μέσα από τον διάφανο πάγο.

Η Dead Vlei - Ναμίμπια



Shutterstock
Shutterstock

Η Dead Vlei ή αλλιώς «νεκρός βάλτος» της Ναμίμπια, περιβάλλεται από τους υψηλότερους αμμόλοφους στον κόσμο, πάνω στους οποίους υπάρχουν νεκρά δέντρα ηλικίας άνω των 900 ετών.


SHARE: