Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Προσεδαφίστηκε με επιτυχία στον Άρη το πυρινοκίνητο ρομπότ CuriosityΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΕΔΑΦΙΣΗ,ΕΔΩ!!

Το σκάφος εισήλθε στην ατμόσφαιρα του Αρη με ταχύτητα περίπου 20 χιλιάδων χλμ/ώρα. Ένας συνδυασμός συστημάτων (αλεξίπτωτα, ειδικά σχεδιασμένοι προωθητήρες κ.α.) που είναι ενσωματωμένα στο σκάφος βοήθησαν το Curiosity ώστε να προσεδαφιστεί όσο πιο «μαλακά» γίνεται για να μην υποστεί ζημιά κανένα από τα προηγμένα και υπερευαίσθητα όργανα που διαθέτει.

Μια διαδραστική εφαρμογή  μετά από τη δεύτερη μέρα του Curiosity έδωσε στη δημοσιότητα η NASA..
Μέσω αυτής της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να δει μέσα από τα "μάτια" του Curiosity και να κάνει μια μικρή περιήγηση 360 μοιρών στην επιφάνεια του Άρη. Το Curiosity έκλεισε μια εβδομάδα ζωής στον Άρη και οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να σχηματίζουν μια πρώτη άποψη για την επιφάνεια του πλανήτη. ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ!

 

ο φωτογράφος Andrew Bodrov, ο οποίος στην ουσία ένωσε φωτογραφίες της NASA και δημιούργησε τη δική του εκδοχή για τον άγνωστο πλανήτη στα πρότυπα του Google Street View. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εσθονός Andrew Bodrov κάνει κάτι τέτοιο. Στη λογική των 360 μοιρών, έχει ήδη απαθανατίσει πολλά σημεία και μνημεία του πλανήτη όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου.


Για πιο πολλές φωτογραφίες από τον  'Αρη... ΕΔΩ!