Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Ζητείται Ελπίς (Η εκλογές και... η νύφη)

            

Σε λίγες εβδομάδες ο λαός καλείται να προσέλθει στις κάλπες για να βγάλει τους αντιπροσώπους του στη νέα βουλή.
Οι εκλογές, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία... Hδη είχαν έμμεσα προαναγγελθεί από το περασμένο καλοκαίρι και ήταν κοινό μυστικό σε όλους όσοι ασχολούνται με τα «κοινά» με τον έγγραφο και τον ηλεκτρονικό τύπο.

Η κυβέρνηση έψαχνε την αφορμή και την κατάλληλη στιγμή (η οποία δεν ερχόταν ή δεν ταίριαζαν οι περιστάσεις π.χ τα πάνω-κάτω με τον  ΕΝΦΙΑ οι διάφορες άστοχες ενέργειες –κόκκινα δάνεια,εκατό δόσεις στην εφορία κλπ).

Η δε αντιπολίτευση με τις διαδοχικές προτάσεις μομφής «τραβούσε το χαλί» με  την υπάρχουσα κατάσταση τη δύσκολη έως τραγική, που βίωνε και βιώνει  ο ελληνικός λαός  έχοντας  ως λάφυρο τις δημοσκοπήσεις να τη φέρουν μπροστά..

 Όμως   τα πάνω-κάτω  των διαφόρων στελεχών της και  η ασάφεια γα το τι θα κάνει μόλις  αναλάβει  τη διακυβέρνηση της χώρας, (μη μπορώντας να πραγματοποιήσει τις παροχές της Θεσσαλονίκης) τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν την «εκτίνασσαν» υψηλά αλλά με λίγες μονάδες μπροστά από τη ΝΔ που στις τελευταίες έγκυρες δημοσκοπήσεις περιορίστηκαν στο όριο του στατιστικού λάθους.
Η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ένα όνειρο απατηλό.Κι αυτό όλοι το γνώριζαν.....