Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Moving Athens (REMIX)


Αυτό το απλό κείμενο- βίντεο είναι ένα είδος απάντησης, στο απελπισμένο χτύπημα των χεριών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα εδώ και οχτώ χρόνια, παρουσιάζοντας  την ομορφιά, τη χάρη και τον πολιτισμό στους δρόμους της Αθήνας.

Tαξιδεύοντας στους δρόμους του κόσμου  και δουλεύοντας με το φυσικό θόρυβο των μεγαλουπόλεων  η τελευταία ταινία του "Moving Athens" του Jevan Chowdhury συνδυάζει το χορό και τη  μουσική  παρουσιάζοντας  ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης.
Οι ιστορίες της ταινίας  καθώς κυλά ο χρόνος, βασίζονται  στη σύλληψη των αυτοσχεδιασμών μαζί με τις πρώτες στιγμές της, ενώ "υφαίνουν"  και δένουν σ΄ένα μωσαϊκό  την  οπτική  παράσταση  και  τον ήχο.
Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι πιο ρεαλιστική. Με τα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ελλάδα να κυμαίνονται λίγο πάνω- κάτω από το 50%, η 'Moving Athens' με τη δύναμη του χορού στους δρόμους,αποτελεί μια έμπρακτη διαμαρτυρία γι΄αυτό το θλιβερό γεγονός.

Οι καλλιτέχνες αυτοσχεδιάζουν με μια σειρά από είδη χορού, όπως το μπαλέτο του δρόμου, συνδυάζοντας συγχρόνως  την αστική αποσύνθεση και την αρχιτεκτονική ανθεκτικότητα.

Οι κινήσεις τους συγχρονίζονται και είναι το αντίπαλο δέος στην κίνηση της πόλης, που συνεχίζει ακατάπαυστα  να επιταχύνεται συνέχεια, γεγονός που αποδεικνύει ότι παρά τις προκλήσεις, η ζωή στην Αθήνα εξακολουθεί να κυλά  στους  ίδιους  γρήγορους ρυθμούς.

Η ταινία «Moving Athens» είναι η έκτη στη σειρά, μέσα από μια βραβευμένη συλλογή έργων του κινηματογραφιστή Jevan Chowdhury που εδρεύει στο Λονδίνο, και περιφέρεται ως  μια μεγάλη σκηνή σε  πολλά σημεία της γης .

Η ζωή στους δρόμους του Λονδίνου, του Παρισιού, των Βρυξελλών, της Πράγας και του Ερεβάν στην Αρμενία  είναι μερικά ακόμη παραδείγματα που έχουν καταγραφεί σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο κανόνα.

Παράλληλα, έχουν απονεμηθεί στον Jevan Chowdhury 10 διεθνή βραβεία από διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου για την πραγματικά εξαιρετική του παρουσία.
Η Moving Athens δημιουργήθηκε από την Wind & Foster, σε συνεργασία με την Stefi Productions, την Αθήνα Video Dance Project και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Το soundtrack είναι μια  παραγωγή του Danny Odom (MODE).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου