Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

NOVAE -Ένα αισθητικό όραμα για κάποιο σουπερνόβα

Το Novae είναι μια ταινία που περιγράφει ένα αστρονομικό γεγονός - το τέλος ενός αστεριού - καθώς εμφανίζεται στα τελευταία εξελικτικά στάδια της ζωής του  του οποίου ο δραματικός και καταστροφικός θάνατος χαρακτηρίζεται από μια τελική τιτάνια έκρηξη που ονομάζεται σουπερνόβα.


Ο Thomas Vanz  κινηματογραφεί διάφορους τύπους εκρήξεων που συμβαίνουν κατά το τέλος της ζωής των αστεριών στη διάρκεια της  οποίας παράγουν εξαιρετικά φωτεινά αντικείμενα, αποτελούμενα από πλάσμα, (ιονισμένη ύλη) και των οποίων η αρχική φωτεινότητά τους στη συνέχεια αδυνατίζει, μέχρι του σημείου της αφάνειας μέσα σε λίγους μήνες.


Χρησιμοποιώντας μόνο ένα ενυδρείο, μελάνι και νερό, αυτή η ταινία είναι επίσης μια προσπάθεια να εκπροσωπήσει το τέλος αυτού του γίγαντα μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος χωρίς καμία παραγόμενη εικόνα να έχει υπολογιστεί από πριν, μέσα στο πλαίσιο του τυχαίου.


Είναι ένας φόρος τιμής στην ταινία του Kubrick (2001: Η οδύσσεια του διαστήματος του 1968 ) ή του Nolan (Διαστρικό -Interstellar- του 2014 ), το Novae είναι ένα κοσμικό ποίημα που θέλει να εισαγάγει τον θεατή στην άπειρη και πολύχρωμη ομορφιά των νεφελωμάτων.




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Η απείρως πολύχρωμη βιοποικιλότητα των Fractals