Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Migrants-Μετανάστες

 Δύο πολικές αρκούδες οδηγούνται στην εξορία λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν καφέ αρκούδες, με τις οποίες θα προσπαθήσουν να συγκατοικήσουν.

«Μια εκπληκτική μαθητική ταινία από 5 νέους δημιουργικούς από το σχολείο Pôle 3D στη Γαλλία, «Μετανάστες» είναι ένας συναισθηματικά συγκινητικός μύθος που δραματοποιεί τις σύγχρονες ανησυχίες γύρω από την κλιματική αλλαγή και τους πρόσφυγες, ενώ εντυπωσιάζει το κοινό με εκπληκτικά κινούμενα σχέδια που έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν την οπτική γοητεία του χειροποίητου stop-motion. σε μια πλήρη τρισδιάστατη παραγωγή.  

Τα αλληγορικά της θέματα ενσωματώνονται άψογα στην αφήγηση της και η οπτική της εμφάνιση κερδίζοντας την αναγνώριση από μερικούς από τους πιο διάσημους οργανισμούς τεχνών μέσων στον κόσμο.. Η σχεδόν παγκόσμια αναγνώριση της ταινίας οφείλεται, εξίσου, στην ικανότητά της να ξεπερνά το ακτιβιστικό του μήνυμα  και απλώς να αφηγείται μια συνοπτική, αποτελεσματική και τελικά συγκλονιστική ιστορία που θα έχει απήχηση σε πολλά είδη θεατών από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Υποψήφια για Όσκαρ ταινία μικρού μήκους, κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερου Κινουμένων Σχεδίων μικρού μήκους (Κλίβελαντ IFF) και το Βραβείο Καλύτερου Σόου (Siggraph)