Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Μαργαριτάρια και εξωφρενικές απορίες, από πελάτες του βιβλιοπωλείου «Ελευθερουδάκης»...

                              
                                  Σκηνές από το μεσoπάτωμα

Το μεσοπάτωμα του παλαιότερου ενδόξου Ελευθερουδάκη όπου και καλός και πληροφορημένος υπάλληλος, υπέκλεψε την πνευματική ιδιοκτησία των κατωτέρω από τους περήφανους κατόχους της.


 
"Θα ήθελα την Φόνισσα του Καζαντζίδη.""Θέλω Mark Twain αλλά όχι μετάφραση, το αυθεντικό στα Ελληνικά.""Πού έχετε βιβλία για ιστορικά φαινόμενα όπως το τρίγωνο των Βερμούδων;"Βιβλίο: "Η Λίστα του Σπίλμπεργκ.""Πείτε μου, ποιός είναι καλύτερος συγγραφέας, ο Dostojevskij ή ο Sherlock Holmes;""Θέλω ένα ξενόγλωσσο βιβλίο"

"Το θέμα του;"

"Δεν ξέρω!"

"Ο τίτλος του;"

"Τα Βαλκάνια από το 1453 ως σήμερα.""Καλημέρα, θέλω ένα ξενόγλωσσο βιβλίο."

"Είναι λογοτεχνικό το βιβλίο που θέλετε;"

"Μα φυσικά!! Τι άλλο;"

"Πείτε μου, πως λέγεται…"

"Heroes 2, Workbook.""Θέλω το βιβλίο "Τίε ρούγκι γκουιντέ το μπεάτλες." (Με τα πολλά εννοούσε το "The Rough Guide To Beatles.")Θέμα βιβλίου: "Αυτοβιογραφία ενός σκηνοθέτη", Συγγραφέας: "Μαυράς", Τίτλος: "Ζ"."Θέλω ένα βιβλίο τρίγλωσσο αλλά το θέλω στα Ελληνοαγγλικά"."Τα Playstation που τα έχετε;""Ανταλλακτικά Gillette Mach 3 έχετε;""Τα Rexona που είναι;""Γιατί έχετε γραμμένα στα @ρχ1δ1@ σας τα αρχαία ερυθρόμορφα αθηναϊκά αγγεία του 5ου π.Χ. αιώνα;""Θέλω το βιβλίο του Henry Miller "Θέλω να τον τρώω σκληρό" Το θέλω αυτό το βιβλίο!!! Μπορείτε να με εξυπηρετήσετε ή να πάω στο ισόγειο να πάρω κανά μπρίκι;"

Η ίδια πελάτισσα ήθελε βιβλίο που να μιλά για την κακία των π0ύ$%ιδων."


Έχετε Γαλλικά Βιβλία;"

"Μάλιστα, ποιό ψάχνετε;"

"Τον Χρυσό Οδηγό, στα Γαλλικά.""Θέλω αυτό το βιβλίο αλλά να του σβήσετε αυτά τα γράμματα από το εξώφυλλο!" (Για να φαίνεται καλύτερα ο πίνακας.)Πελάτης μετά από αρνητική απάντηση περί διαθεσιμότητας βιβλίου που έψαχνε:

"Μη με σκοτώνετε με τα λουκούμια σας!""Βιβλία του Τολστογιέφσκι, που έχετε;""Δεν θέλω λογοτεχνικό!!! Θέλω Best-Seller!!!!""Που είναι τα βιβλία του Πάολο Κορέλκο;""Θέλω φωτογραφικό λεύκωμα με τα παιδικά χρόνια του Λόρδου Βύρωνα.""Θέλω φωτογραφικό λεύκωμα με νεράιδες" (Του δίνουμε με σκίτσα.)

"Μα αυτά δεν είναι φωτογραφίες, είναι ζωγραφιές!"

"Μα δεν υπάρχει φωτογραφικό λεύκωμα με νεράιδες."

"Εσείς δεν έχετε, εννοείτε!"

"Όχι, δεν υπάρχει επειδή δεν υπάρχουν νεράιδες!"

"Αυτή είναι η δική σας άποψη!""Θέλω φωτογραφικό λεύκωμα με κένταυρους.""Θέλω φωτογραφικό λεύκωμα με Ναΐτες ιππότες"

"Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο."

"Γιατί;"

"Μα δεν είχε εφευρεθεί η φωτογραφία τον 13ο αιώνα."

"...Είστε σίγουρος;""Έχει βγει σε βιβλίο το Lost ή o Άρχοντας των Δαχτυλιδιών;""Καλημέρα, έχετε βιβλία;""Έχετε CD;"

"Κλασσική μουσική και jazz κυρίως."

"Ωραία, Χριστίνα Μαραγκόζη θέλω!"Τηλέφωνο: "[…] το βιβλίο "Ιστορία της Ζωγραφικής" δική σας έκδοση, πόσες σελίδες είναι;"

"Είναι 130 σελίδες".

"Μάλιστα, και πως γίνεται το βάρος του να είναι 0 kg όπως αναγράφεται στο internet, από τι χαρτί είναι;""Θέλω ένα βιβλίο δράσης, 210-220 σελίδες….""Έχετε Δον Κιχώτη στα αγγλικά; (Του δίνουμε Penguin, το κοιτάει). Μάλιστα. Θερβάντες. Άλλα βιβλία του Δον Κιχώτη έχετε, γιατί εγώ έψαχνα το Εκατό Χρόνια Μοναξιάς.""Θα ήθελα τη Θεία Κωμωδία αλλά σε μετάφραση στα Ιταλικά."Σκανδιναβή συγγραφέας: Camilla Flapjack."Θέλω ένα βιβλίο πόκερ, αλλά θα βρω ομάχα;"