Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

O ανθρώπινος πλανήτης




O ανθρώπινος πλανήτης (human planet) είναι μια τρίλεπτη σειρά  του BBC όπου
δείχνεi θαυμαστά  την απίστευτη σχέση  που έχει ο άνθρωπος  με τη φύση σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. 

Αυτό το μοναδικό ον απ΄όλο το ζωικό βασίλειο  που έχει καταφέρει να προσαρμοστεί και αναπτυχθεί σε κάθε περιβάλλον του πλανήτη.

Από την Αρκτική. στις ζούγκλες, στα βουνά, στις ερήμους,  στα λιβάδια, στα ποτάμια, στους ωκεανούς αλλά και σ’ αυτή την “αστική ζούγκλα”, ο άνθρωπος παντού επιβιώνει αναπτύσσοντας αμοιβαίες σχέσεις  με τους άλλους ανθρώπους αλλά  και με τα ζώα και τα φυτά που συναναστρέφεται.


Απολαύστε το..
                                   

Όσο υπάρχουν τετοιοι άνθρωποι...Μήνυμα της Vandana Shiva στον Ελληνικό Λαό






Η Δρ Vandana Shiva έχει αγωνιστεί για αλλαγές στην πρακτική και τα παραδείγματα της γεωργίας και των τροφίμων. Τα πνευματικά διακαιώματα ,η ιδιοκξτησία, η βιοποικιλότητα , η βιοτεχνολογία , η βιοηθική , η γενετική μηχανική είναι μερικά από τα πεδία όπου η Σίβα έχει συμβάλει πνευματικά και μέσω εκστρατειών ακτιβισμού.  

Είναι αρωγός υπέρ των  λαϊκών οργανώσεων του Πράσινου με  κινήματα  στην Αφρική , την Ασία , τη Λατινική Αμερική , την Ιρλανδία , την Ελβετία και την Αυστρία και  εκστρατείες κατά της γενετικής μηχανικής.

Το 1982, ίδρυσε το Ερευνητικό Ίδρυμα για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Οικολογία, η οποία οδήγησε στη δημιουργία του Navdanya το 1991, ένα εθνικό κίνημα για την προστασία της βιοποικιλότητας και την ακεραιότητα των πόρων διαβίωσης, ειδικά  της μητρικής των σπόρων, την προώθηση της βιολογικής γεωργίας και του δίκαιου εμπορίου .