Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

DESTINO-ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ                                       Destino  -Πεπρωμένο

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Κρόνου, την προσωποποίηση του χρόνου καθώς και η αδυναμία να πραγματοποιήσει την επιθυμία που έχει  για την αγάπη προς μια θνητή. Οι σκηνές συνδυάζουν μια σειρά από  τη σουρεαλιστική ζωγραφική του Νταλί με το χορό και τη μεταμόρφωση.

Η παραγωγή ξεκίνησε το 1945, 58 χρόνια πριν από την ολοκλήρωσή του και ήταν μια συνεργασία μεταξύ του Walt Disney και το ισπανικό υπερρεαλιστή ζωγράφου, Σαλβαντόρ Νταλί. (Salvador Dali και Walt Disney- Destiny) Για κάποιο χρονικό διάστημα, το έργο παρέμενε μυστικό.


Το έργο του ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί ήταν να προετοιμάσει μια σειρά έξι λεπτών που συνδύαζε  κινούμενα σχέδια με ζωντανούς χορευτές και ειδικά εφέ για μια ταινία με την ίδια μορφή που είχε η "Fantasia".  Ο Νταλί στο στούντιο εργάστηκε   πάνω στους χαρακτήρες της Disney  που αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο, το γιγαντιαίο ηλιακό ρολόι που προκύπτει από τη μεγάλη πέτρα  το -πρόσωπο του Δία- που καθορίζει τη μοίρα όλων των ανθρώπων.

Ο Νταλί και  ο Hench δημιουργούσαν μια νέα τεχνική animation, το κινηματογραφικό ισοδύναμο της «παρανοϊκής κριτικής» του Νταλί. Μέθοδος εμπνευσμένη από το έργο του Φρόυντ για το υποσυνείδητο και την ένταξη των κρυφών στις  διπλές εικόνες.


Ο Νταλί, είχε δηλώσει: «Η ψυχαγωγία αναδεικνύει την τέχνη, και οι δυνατότητές της  είναι απεριόριστες." Η πλοκή της ταινίας περιγράφηκε από τον Νταλί ως «μια μαγική εμφάνιση του προβλήματος της ζωής μέσα στο λαβύρινθο του χρόνου."


Ο Walt Disney είχε πει ότι ήταν «Μια απλή ιστορία για ένα νεαρό κορίτσι σε αναζήτηση της αληθινής αγάπης."

Το  2003 ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης μικρού μήκους ταινίας  κινουμένων σχεδίων.

ΕΔΩ!
 Έφτιαξαν αληθινό δωμάτιο - ρέπλικα διάσημου πίνακα του ΒανΓκογκ!

1.387 είδη μουσικής σε έναν διαδραστικό χάρτη