Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Art of Building για το 2019


Ο διεθνής καλλιτεχνικός διαγωνισμός Art of Building αναδεικνύει κάθε χρόνο την καλύτερη ψηφιακή φωτογραφία κτιρίου. 


Το βραβείο κοινού πήρε ο Alexandr Bormotin για την εντυπωσιακή του εικόνα ενός σταθμού μετρό στη Μόσχα ενώ το βραβείο της επιτροπής πήρε ο Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz για τη φωτογραφία του στην Πόλη των Τεχνών και Επιστημών της Βαλένθια στην Ισπανία.
 


Fish - Βραβείο Επιτροπής: «Χάρη στην αντανάκλαση του νερού τη νύχτα, η αρχιτεκτονική των κτιρίων μοιάζει με ένα, ίσως προϊστορικό, ψάρι με την καρδιά του ακόμα ζωντανή» είπε ο Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz


Eiffel Bridge του Jose Pessoa Neto, Πόρτο: «Οι άνθρωποι περίμεναν να αρχίσει το φεστιβάλ δρόμου Senhora da Agonia, ένα από τα μεγαλύτερα της Πορτογαλίας. Από τον δρόμο παρατήρησα την αρμονία σε αυτές τις όμορφες σιλουέτες, τη γέφυρα, τους πράσινους σταυρούς και τα κτίρια από πίσω».
 

Colourful Mixture του Volker Sander, Αμβούργο: «Αυτή η εικόνα δείχνει την ειρηνική συνύπαρξη της παλιάς με τη νέα αρχιτεκτονική. Τα κτίρια δεν ταιριάζουν αλλά δεν είναι και παράταιρα. Δείχνουν τη δημιουργική εξέλιξη στο κέντρο του Αμβούργου της Γερμανίας».





Muralla Roja της Agnese Sanvito, Ισπανία: «Όταν φωτογράφισα το La Muralla Roja (ένα μεταμοντέρνο συγκρότημα κατοικιών στο Calpe), ένιωσα σαν να βρίσκομαι σε πίνακα του Ντε Κίρικο, χάρη στην ονειρική αίσθηση του μέρους». 


Bank του Jonathan Walland, Λονδίνο: «Χρησιμοποιώ τον μινιμαλισμό ως μέθοδο για να επιτύχω τη διαύγεια»
 


Sea and Humans του David Martin Huamani Bedoya, Περού: «Η παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση δεν είναι πάντα κακή. Αυτή η φωτογραφία δείχνει την ηρεμία της φύσης και ένα μπαλκόνι από όπου οι άνθρωποι μπορούν να την εκτιμήσουν καλύτερα». 


Metrostation - Βραβείο Κοινού: «O νέος σταθμός μετρό της Μόσχας φτιάχτηκε σε φουτουριστικό στυλ» δήλωσε ο Alexandr Bormotin




Axonometry του Gregory Tatar, Πολωνία: «Αυτή είναι μια εναέρια λήψη μιας από τις υπόγειες εισόδους στο Εθνικό Φόρουμ Μουσικής στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αξονομετρίας στην αρχιτεκτονική». 



Skywards της Debdatta Chakraborty, Πράγα: «H Οικία της Μαύρης Παναγίας βρίσκεται στην περιοχή της παλιάς πόλης της Πράγας. Το κτίριο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μεταξύ 1911 και 1912. Ο Josef Gocár δημιούργησε το σπίτι ως το πρώτο παράδειγμα κυβιστικής αρχιτεκτονικής στην Πράγα και παραμένει ίσως το πιο γνωστό.
 


Αt work του Volker Sander, Άμπου Ντάμπι: «Αυτή η φωτογραφία είναι ένα παράδειγμα της αναγκαίας αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και κτιρίων. Χωρίς τους εργάτες να καθαρίζουν τη γιγαντιαία γυάλινη πρόσοψη του πύργου, το κτίριο θα φαινόταν αρκετά άσχημο».



Bexhill Promenade Shelter του Adam Regan, Ανατολικό Σάσεξ, Αγγλία: «Πρόκειται για μια κομψή και ελκυστική λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα» είπε ο φωτογράφος για την κατασκευή που έχει σχεδιαστεί από τους Duggan Morris Architects. 


Kunststück της Pegova Olya, Ρωσία: «Στο παρελθόν οι ψεύτικες προσόψεις ήταν κάτι σπάνιο αλλά πλέον έχουν γίνει μέρος της πόλης». 

πηγή 

ΔΕΙΤΕ το slideshow