Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ




                                       

                        
Ο Θουκυδίδης (περίπου 460 -398 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ιστορικός, παγκοσμίως γνωστός για τη συγγραφή της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου. Πρόκειται για ένα κλασικό ιστορικό έργο, το πρώτο στο είδος του, που αφηγείται τα γεγονότα του πολέμου μεταξύ της Aθήνας  και της Σπάρτης (Πελοποννησιακός Πόλεμος, 431 - 404 π.Χ.).

Ο Θουκυδίδης πιθανότατα εκπαιδεύτηκε από τους Σοφιστές, δασκάλους και φιλοσόφους της κλασικής Αθήνας. Αυτοί τον παρότρυναν να μη δέχεται τα πράγματα όπως είναι και να αμφισβητεί τις καθιερωμένες αλήθειες, τον δίδαξαν τις τεχνικές που χρησιμοποίησε στη συγγραφή και τον βοήθησαν να αναπτύξει τις ικανότητες εκείνες που χρησιμοποίησε για να προσεγγίσει την αλήθεια.

Ο χαρακτήρας του λέγεται ότι ήταν ψυχρός, μελαγχολικός και απαισιόδοξος. Ο Θουκυδίδης θαύμαζε τον Περικλή και επιδοκίμαζε την εξουσία που είχε στο λαό, παρόλο που απεχθανόταν τους λαϊκιστές δημαγωγούς που τον ακολουθούσαν. Ο Θουκυδίδης δεν ήταν υπέρμαχος της ριζικής δημοκρατίας που προωθούσε ο Περικλής, αλλά πίστευε ότι ήταν αποδεκτή όταν λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση ενός ικανού ηγέτη.
                                           

Καινοτομία! Αυτοκίνητο που κινείται με συμπιεσμένο αέρα!

                                                                   

Θα είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα; Η Tata Motors της Ινδίας έτσι νομίζει.

Τι θα κάνουν οι πετρελαϊκές εταιρείες για να το σταματήσουν;

 

Πρόκειται για μια αυτόματη μηχανή που λειτουργεί με αέρα. Αυτό ακριβώς είναι· αέρα όχι αέριο ή πετρέλαιο ή ηλεκτρισμό, αλλά μόνο με αέρα γύρω μας.
Ρίξτε μια ματιά.

Η Tata Motors της Ινδίας έχει προγραμματίσει το αυτοκίνητο αέρα να κυκλοφορήσει στους ινδικούς δρόμους τον Αύγουστο 2012
                      
Το αυτοκίνητο αέρα αναπτύχθηκε από τον πρώην μηχανικό της Formula 1 Guy Ν.  χρησιμοποιεί συμπιεσμένο αέρα για να ωθήσει τα έμβολα του κινητήρα και να κινήσει το αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο αέρα, που ονομάζεται "Mini CAT" θα κοστίζει περίπου 365.757 ρουπίες στην Ινδία ή 8.177 δολάρια ΗΠΑ.

Το Mini CAT που είναι ένα απλό ελαφρύ αυτοκίνητο πόλης, με ένα σωληνωτό πλαίσιο και σώμα από fiberglass, κινείται με συμπιεσμένο αέρα. Ένας μικροεπεξεργαστής χρησιμοποιείται για να ελέγχει όλες τις ηλεκτρικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Ένας μικροσκοπικός πομπός στέλνει οδηγίες για τα φώτα, φλας και κάθε άλλη ηλεκτρική συσκευή στο αυτοκίνητο, που δεν είναι πολλές.

Η θερμοκρασία του καθαρού αέρα που αποβάλλεται από το σωλήνα της εξάτμισης είναι μεταξύ 0-15 βαθμούς κάτω από το μηδέν, η οποία τον καθιστά κατάλληλο για χρήση από το εσωτερικό σύστημα κλιματισμού χωρίς την ανάγκη απώλειας ισχύος.


Δεν υπάρχουν πλήκτρα, μόνο μία κάρτα πρόσβασης που μπορεί να διαβαστεί με το αυτοκίνητο από την τσέπη σας. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, καταναλώνει λιγότερο από 50 ρουπίες (1 δολάριο) ανά 100 km, που είναι περίπου ένα δέκατο του κόστους ενός αυτοκινήτου που λειτουργεί με φυσικό αέριο. Τα χιλιόμετρα του είναι περίπου διπλάσια από το πιο προηγμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ένας παράγοντας που το καθιστά μια τέλεια επιλογή για τους οδηγούς της πόλης. Το αυτοκίνητο έχει τελική ταχύτητα 105 χλμ ανά ώρα και θα έχει αυτονομία περίπου 300 km. Η επαναπλήρωση του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στα προσαρμοσμένα βενζινάδικα με ειδικούς αεροσυμπιεστές. Ένα γέμισμα θα πάρει μόνο δύο-τρία λεπτά και κοστίζει περίπου 100 ρουπίες (περίπου 2 δολάρια) και το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο να πάει άλλα 300 χιλιόμετρα.

Αυτό το αυτοκίνητο μπορεί επίσης να γεμίσει στο σπίτι με έναν αεροσυμπιεστή. Θα χρειαστούν 3-4 ώρες για να ξαναγεμίσετε τη δεξαμενή, αλλά μπορεί να γίνει ενώ εσείς κοιμάστε.

Επειδή δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης, η αλλαγή 1 λίτρου φυτικού ελαίου είναι απαραίτητη μόνο κάθε 50.000 χλμ. Λόγω της απλότητάς του, υπάρχει πολύ λίγη συντήρηση που πρέπει να γίνει σε αυτό το αυτοκίνητο.

Αυτό το αυτοκίνητο αέρα ακούγεται σχεδόν πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό. Θα δούμε τον Αύγουστο του 2012..