Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Πλούσιες χώρες-φτωχοί λαοί ..Ένα βίντεο "γροθιά" στο στομάχι μαςΓιατί άραγε η Αφρική ενώ είναι τόσο πλούσια χώρα σε πρώτες ύλες και σε πολύτιμα μέταλλα , όπως  χρυσός διαμάντια ακόμη και πετρέλαιο οι κάτοικοί της λιμοκτονούν;


Ένα ρεαλιστικό βίντεο στο οποίο καταγράφονται  αναλυτικά μερικές από τις βασικές αιτίες.


Π.χ. Τα ωραία τριαντάφυλλα που ομορφαίνουν τα βάζα μας καλλιεργούνται στην Κένυα και έρχονται στην Ευρώπη ενώ για την ανάπτυξή τους, σπαταλιέται όλο το νερό της λίμνης Ναϊβάσα στην Κένυα ενώ παράλληλα τα νερά της μολύνονται από τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα των θερμοκηπίων.

Στη Λίμνη Βικτώρια  γίνεται εκτροφή πέρκας-και ταξιδεύει αεροπορικώς στην Ευρώπη- η οποία εξαφάνισε 400 είδη ψαριών και οι ντόπιοι ψαράδες έγιναν εργάτες στις πολυεθνικές με αμοιβή ένα δολάριο  τη μέρα.


Μετά, στο Δέλτα του Νίγηρα με τα πετρέλαια, το Κογκό με το Κοβάλτιο(για κινητά τηλέφωνα-ψηφιακές συσκευές) και τέλος η Ακτή Ελεφαντοστούν  με το 40% της παγκόσμιας παραγωγής κακάο. 
Κι όμως η καλύτερη σοκολάτα είναι η ελβετική η οποία σαν χώρα δεν έχει ούτε καν μία φυτεία…


Ένα αποκαλυπτικό βίντεο,   που μας δείχνει καθαρά τον τρόπο εκμετάλλευσης των «Ευρωπαίων» και των πολυεθνικών, το εμπόριο όπλων, τους εμφυλίους πολέμους που δημιουργούν, για  να απομυζούν την πιο πλούσια Ήπειρο της γης για να καταλήξουν τις χώρες που την απαρτίζουν,  με τους πιο φτωχούς και λιμοκτονούντες ανθρώπους του πλανήτη…..

Δείτε το βίντεο και προβληματιστείτε…

                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου