Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Δέκα ψυχικές ασθένειες και μαθησιακές δυσκολίες μέσα από 10 δυνατές εικόνες

Εάν έπρεπε να φανταστεί κανείς τις ψυχικές ασθένειες  ή τις μαθησιακές δυσκολίες σαν ένα σπίτι, πώς θα ήταν αυτό;

O Federico Babina έβαλε μπροστά ένα εκπληκτικό project που προσπαθεί να απαντήσει ακριβώς σε αυτό το ερώτημα. Επιχειρεί να φανταστεί και να απεικονίσει τις ψυχικές ασθένειες ή μαθησιακές δυσκολίες (πχ δυσλεξία)  σαν έργα αρχιτεκτονικής.


Ο Babina έγινε γνωστός για τη δουλειά του με γεωμετρικά σχήματα και είναι έντονα επηρεασμένος από τον κυβισμό. Ορισμένα από τα έργα του φλερτάρουν επίσης με τον σουρεαλισμό και διακρίνονται για το χιούμορ τους.


.

                         

                                         Death of Speech
«Ο θάνατος της ομιλίας»: Μια υπέροχη ταινία μικρού μήκους για την επικοινωνία.


Η ανθρώπινη επικοινωνία (σπηλαιογραφίες, γλώσσα) αναπτύχθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια εφόσον οι άνθρωποι ένιωθαν από νωρίς αυτήν την ανάγκη. Σήμερα η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας αφού ολόκληρη η καθημερινότητά μας εξαρτάται από αυτήν. Όμως με την πρόοδο της τεχνολογίας έχουν αλλάξει πολλά. 
Μια καταπληκτική μικρού μήκους ταινία  κινουμένων σχεδίων για την ποιότητα της επικοινωνίας σήμερα. Ο τίτλος της φυσικά «ο θάνατος της ομιλίας» και τα λέει όλα. 
Οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν αντικατασταθεί με εικονίδια και διάφορες συνομιλίες στο facebook, viber, iMessage, whatsapp κτλ. Όλοι σκυμμένοι πάνω από μια οθόνη, πληκτρολογώντας ασταμάτητα.....

.

ΔΕΙΤΕ  ΑΚΟΜΗ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου